19 aprilie 2021, 11:50 Sport views 2807
O sportivă din Moldova a ajuns în semifinalele Campionatului Mondial de box
19 aprilie 2021, 11:50 Sport views 2807

O sportivă din Moldova a ajuns în semifinalele Campionatului Mondial de box

Sportiva din Moldova, Daria Cozorez, care anul trecut a devenit campioană europeană la box, a ajuns în semifinale la Campionatul Mondial, care are loc în aceste zile în orașul polonez Kielce, la care au participat mai mult de 400 de boxeri cu vîrsta de 17-18 ani din 52 de țări.

După cum a anunțat Federația de Box din Moldova, Daria Cozorez a obținut o victorie convingătoare împotriva spaniolei Clara Paraiso Martinez, asigurîndu-și cel puțin medalia de bronz, iar în lupta pentru finală se va întîlni cu Eldana Talipova din Kazahstan.

În plus, după ce l-a învins pe japonezul Rayoma Yamamoto și armeanul Narek Zakarian, boxerul moldovean Vladislav Gudzi va lupta cu cubanezul Lafos Paul Dani pentru a ajunge în semifinale la categoria 69 kg.

O altă sportivă din Moldova, Cristina Chiperi, la categoria de 60 kg, a învins-o pe lituaniana Saule Kardokaite, iar în sferturile de finală a pierdut în fața luptătoarei Veronika Kazhdova din Cehia, ocupînd locul cinci.

 Cu o victorie împotriva marocanului Yassine Kenitre a început campionatul Mihail Țaranu în categoria 52 kg, dar în următoarea luptă a pierdut în fața ucraineanului Ruslan Tsekalo.

Denis Vieru (49 kg), Vitalie Prisăcaru (56 kg), Artur Soloviov (60 kg), Ștefan Vozniacovschi (64 kg), Sveatoslav Voscresenschi (75 kg), Valeriu Razmerița (81 kg) și Alexandru-Ioan Porubin (+91kg) au pierdut în fața rivalilor în primele meciuri ale campionatului.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

box , medalie , Campionat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1922
Populația:
160 locuitori

Homuteanovca este un sat din cadrul comunei Gangura, raionul Ialoveni. Localitatea se află la distanța de 57 km de orașul Ialoveni și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 160 de oameni. Satul Homuteanovca a fost înființat în anul 1922.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.