23 mai 2021, 10:30 Sport views 3477
Cînd vor apărea piscine publice cu abonamente ieftine în Moldova?
23 mai 2021, 10:30 Sport views 3477

Cînd vor apărea piscine publice cu abonamente ieftine în Moldova?

Federaţia Sporturilor Nautice din Moldova discută cu autoritățile țării construirea unor piscinelor publice, care vor propune abonamente la prețuri mai mici pentru cetățeni și tarife accesibile pentru antrenarea sportivilor.

Despre aceasta pentru Noi.md a relatat Alexandru Goreacev, președintele Federaţiei Sporturilor Nautice din Moldova.

Potrivit lui, în perioada construirii active a complexului sportiv ”Arena Chișinău” federația a negociat construirea unui bazin public acolo.

”Noi am discutat despre construirea unui bazin public, care ar putea să suporte cheltuielile de întreținere. Și evident, în care contra unor prețuri rezonabile s-ar putea antrena sportivii, cel puțin cei de elită, selecționata nr.1”, și-a exprimat opinia președintele Federaţiei Sporturilor Nautice din Moldova.

”Parcă ar fi trebuit să fim înțeleși, însă din cauza stopării lucrărilor de construcție, noi nu mai înțelegem nimic. Așteptăm să fie dat în exploatare bazinul reconstruit ”Dinamo”, cu privire la renovarea căruia noi de asemenea ne-am expus opinia. Am auzit că se preconizează construirea unui bazin de 50 metri la Orhei. Mai era vorba că în viitorul apropiat va apărea o piscină acoperită în liceul Natalia Gheorghiu de pe str. Florilor, care se va afla la bilanțul direcției municipale educație, tineret și sport. Cel mai probabil, el îi va primi și pe locuitorii sectorului Rîșcani, dat fiind că piscina pentru waterpolo a școlii nr.4 din acest sector este suprasolicitată”, a menționat Alexandru Goreacev.

În același timp, Vasile Cerbușca, lucrător emerit în domeniul culturii fizice și sportului, directorul Bazinul de înot al Universității de Stat de Educație Fizică și Sport, a declarat pentru noi.md că în viitorul apropiat va fi reconstruit și complexul condus de el. În prezent se lucrează la proiectul de modernizare a piscinei, ca aceasta să corespundă timpului și cerințelor. Ultima oară ea a fost reconstruită în anul 1989.

”Vrem să construim un complex modern, în trei nivele pentru sporturi nautice, în cadrul unui parteneriat public-privat, unde la fiecare nivel va exista un bazin, săli de antrenamente, încăperi pentru gimnastică, cu o parcare subterană. Dar proiectul se află deocamdată în proces de dezvoltare. Încă nu se cunoaște, deocamdată, prețul reconstrucției și modernizării complexului, însă fără relații de parteneriat nu se poate”, a spus el.

Președintele Federaţiei Sporturilor Nautice din Moldova spune că construirea oricărui bazin presupune investiții financiare serioase.

”De unul singur nu poți construi un bazin, e nevoie de eforturi comune. Este important și ca înainte de a începe construcția unui obiect pentru sportul nautic în țară, membrii Federației noastre să fie invitați pentru discuții. Noi putem sugera care este cel mai potrivit proiect, care sînt necesitățile vitale pentru oraș, pentru țară, căci lucrurile se schimbă mereu.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

sport , înot

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1948
Populația:
1199 locuitori

Găleştii Noi este un sat din cadrul comunei Găleşti, raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Strășeni și la 43 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1199 de oameni. Satul Găleștii Noi a fost înființat în 1948.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.