31 mai 2021, 11:00 Sport views 2788
Moldova are deja 12 sportivi calificați la Jocurile Olimpice
31 mai 2021, 11:00 Sport views 2788

Moldova are deja 12 sportivi calificați la Jocurile Olimpice

Republica Moldova are în momentul de față doar 12 sportivi calificați la Jocurile Olimpice de la Tokyo în cinci discipline: atletism, tir cu arcul, natație, canoe și lupte.

Ultimul sportiv care și-a asigurat biletul pentru concursul olimpic din capitala Japoniei este canotorul Serghei Tarnovschi, sportivul originar din Ucraina fiind unul dintre ”beneficiarii” amînării Olimpiadei din cauza pandemiei.

Suspendarea de 4 ani primită de Serghei Tarnovschi după Jocurile precedente la Rio pe motiv de dopaj a expirat la începutul acestui an astfel că el a reușit să cîștige biletul pentru Tokyo.

Încă doi sportivi, judoka Denis Vieru (cat.66 kg) și Victor Sterpu (cat.73 kg), sînt ca și calificați la JO de la Tokyo însă decizia finală va fi luată conform ratingului de la 28 iunie 2021.

Teoretic mai sînt șanse ca lotul olimpic național să se mărească din contul atleților și înotătorilor care vor reuși baremurile de calificare.

La fel, mai sînt de disputat turnee de calificare la tir cu arcul. Totodată, rămîne de văzut cîți halterofili vor putea evolua la Olimpiada din vara acestui an.

Lista completă a sportivilor din Rep. Moldova calificați la JO de la Tokyo:

• Atletism (5): Lilia Fisicovici (maraton); Dimitriana Surdu (aruncarea greutății); Zalina Petrivskaya (aruncarea ciocanului); Serghei Marghiev (aruncarea ciocanului) și Andrian Mardare (aruncarea suliței);
• Kayak-canoe (3): Daniela Cociu și Maria Olărașu (canoe sprint, C2 - 500 m) și Serghei Tarnovschi (Canoe Sprint, C1 - 1000 m);
• Lupte (2): Anastasia Nichita (lupte feminine, cat. 57 kg) și Victor Ciobanu (lupte greco-romane, cat. 60 kg);
• Natație (1): Tatiana Salcuțan (200 m spate);
• Tir cu arcul (1): Alexandra Mîrca (individual).

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Jocurile Olimpice , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1490
Populația:
2359 locuitori

Crasnoarmeiscoe este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Tălăiești și Crasnoarmeiscoe. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Hîncești și la 67 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2359 de locuitori. Satul Crasnoarmeiscoe a fost menționat documentar în anul 1490 cu denumirea Tălăiești.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.