30 iulie 2021, 14:30 Sport views 1823
Fostul mijlocaș al Echipei Naționale a Moldovei și-a încheiat cariera de jucător
30 iulie 2021, 14:30 Sport views 1823

Fostul mijlocaș al Echipei Naționale a Moldovei și-a încheiat cariera de jucător

Fostul mijlocaș al Echipei Naționale de Fotbal a Moldovei, Alexandru Gațcan, care a jucat și pentru cluburile rusești Ростов și Крылья Советов, a anunțat sfîrșitul carierei sale de jucător, relatează Noi.md.

"Mulțumesc tuturor cluburilor, fanilor, antrenorilor și coechipierilor care mi-au permis să savurez acest vis. Mulțumesc familiei mele, care mi-a fost întotdeauna alături pentru a mă sprijini în momente bune și dificile. Voi continua să savurez fotbalul dintr-un unghi diferit. Vă mulțumesc pentru toată dragostea", a scris el pe pagina sa de Instagram.

Ultimul club al lui Alexandru Gațcan, în vîrstă de 37 de ani, a fost Крылья Советов. El s-a alăturat echipei din Samara în 2019. Înainte de aceasta, Gațcan a apărat culorile Rostov, Rubin, Spartak Celeabinsk, Spartak Moscova și Moldova Unisport-Auto. În același timp, cele mai frumoase momente din cariera lui Alexandru Gațcan au avut loc în Rostov. El a petrecut 11 ani în acestui club, primind în schimb o experiență uriașă și emoții de neuitat.

Gațcan a jucat în componența Rostov din 2008 pînă în 2019. În acest timp, a jucat 275 de meciuri și a marcat 21 de goluri. Cu Rostov, Gațcan a devenit cîștigătorul Cupei Rusiei din sezonul 2013/14 și a cîștigat medalii de argint la campionatul Rusiei în 2016. Din 2005 pînă în 2018, Alexandru Gațcan a fost chemat în Echipa Națională a Moldovei, a jucat 61 de meciuri pentru aceasta și a marcat 5 goluri.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

fotbal , carieră

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1529
Populația:
1358 locuitori

Sinești este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sinești și Pojarna. Localitatea se află la distanța de 42 km de orașul Ungheni și la 95 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1358 de oameni. Satul Sinești a fost menționat documentar în anul 1529 cu denumirea Durnești.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.