04 august 2021, 17:00 Sport views 2489
Înfrunt furtuna
04 august 2021, 17:00 Sport views 2489

Înfrunt furtuna

În luna mai a anului curent chișinăuianul Serghei Cliuev pentru a 15-ea oară a devenit campion absolut al Rusiei la planorism. Dar, pentru prima oară în carierea sa, cunoscutul sportiv a evoluat sub drapelul Republicii Moldova. Va deveni oare victoria sa un impuls pentru renașterea acestui gen de sport în țara noastră? Cu regret, e puțin probabil ca cineva să poată răspunde cu exactitate la această întrebare.

L-am rugat pe Serghei să ne spună cum arată Terra de la înălțimea zborului de pasăre. Cum reușește să ”calculeze” furtuna? Și cum anume holdingul agricol a devenit ”centura de transmisie” a celui mai bun club de zbor din Rusia?

Serghei, felicitări cu ocazia acestei victorii sonore și povestește-ne, te rog, mai detaliat despre această competiție.

- Campionatul Rusiei la planorism, clasa mixtă, s-a desfășurat în baza clubului de zbor «Сапсан» - pe aerodromul din preajma or.Usmani. Geografic, este regiunea Lipețc, însă clubul ține de Voronej, se află la hotarul dintre două regiuni. În a. 2012 eu am asistat la nașterea lui.

De tot, la campionat au participat 30 de sportivi din trei țări – Rusia, Belarus și Moldova, pe care am reprezentat-o eu. Vremea ne-a permis să efectuăm 6 exerciții. Am zburat deasupra regiunilor Voronej, Lipeșc, Tambov și Tula. Traseul maxim a fost de 420 km.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

furtună , avion

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1856
Populația:
292 locuitori

Măgureanca este un sat din cadrul comunei Scumpia, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Fălești și la 136 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 292 de locuitori. Satul Măgureanca a fost menționat documentar în anul 1856.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.