13 mai 2022, 19:00 Sport views 2857
Alexandr Romanov: „Obiectivul meu este să intru în top- 10 al diviziei grele a UFC”
Foto: noi.md
13 mai 2022, 19:00 Sport views 2857

Alexandr Romanov: „Obiectivul meu este să intru în top- 10 al diviziei grele a UFC”

Alexandr Romanov, renumitul luptător moldovean la categoria grea, supranumit și King Kong, care participă la turneele UFC de arte marțiale mixte, speră să mai aibă cel puțin două lupte pînă la sfîrșitul acestui an pentru a intra în TOP-10 al diviziei UFC la categoria grea.

Despre asta el a declarat într-un interviu acordat Noi.md, vorbind despre obiectivele sale pentru viitorul apropiat.

"În mod ideal, înainte de sfîrșitul anului, mi-ar plăcea să am cel puțin două lupte pentru a intra în TOP-10 al diviziei grele a UFC. Dacă îmi va reuși, va fi evoluția ideală pentru noi în acest moment. an. Dar dacă nu, atunci măcar încă o luptă", a spus Alexandr Romanov.

Vorbind despre pregătirea sa pentru lupte, acesta a recunoscut că, împreună cu antrenorul, încearcă să urmărească mai puține știri.

"Deja mai aproape de luptă, în ziua luptei, vorbesc doar dimineața cu familia mea. După aceea, telefonul meu se oprește și nu există internet, nicio conexiune cu lumea exterioară. Adică, ne mobilizăm și ne gîndim doar la luptă. Ascult muzică. Și, în principiu, nimic deosebit", a spus atletul moldovean.

El a recunoscut că fiecare luptă este dificilă în felul său și emoționantă în felul său.

„Pregătirea în sine este mult mai grea, pentru că rămîne mereu departe de ochii lumii, în culise, și nimeni nu vede răni, vînătăi, oboseală, epuizare în drum spre acele 5-10-15 minute în octogon. Dar, totuși, cred că totul justifică mijloacele atunci cînd mîna ta este ridicată. Adică înțelegi clar că tot acest timp nu a trecut în zadar, că datorită acestui lucru poți cumva să mergi mai departe, să-ți asiguri familia și pur și simplu te ajută să mergi înainte", a subliniat Alexandr Romanov.

Președintele Federației de Lupte din Moldova, Ivan Gheorghiu, a atras atenția că Alexandr Romanov a avut o evoluție foarte bine gîndită și calitativă.
"Alexandru a avansat foarte bine încă în Moldova, de către organizația FEA. A avut 11 lupte. După ce s-a maturizat, a devenit un sportiv puternic, bun, după aceea au început lupte puternice, sportivi puternici și o ligă puternică. Aceasta i-a influențat foarte bine și corect cariera sa sportivă”, a spus Ivan Gheorghiu.

Vorbind despre formula succesului, el a subliniat că fiecare sportiv are o anumită istorie și este imposibil să ducă la îndeplinire toate acestea sub o anumită formulă.

"Cuiva îi lipsește un manager bun, cuiva îi lipsește un antrenor bun, cuiva îi lipsește o promovare bună. În cazul lui Alexandr toate s-au aranjat bine, astrele s-au aliniat favorabil, totul a fost pe drumul cel bun și iată formula succesului în persoană lui Alexandru, o formulă reușită”, a spus președintele Federației de Lupte din Moldova.

La rîndul său, instructorul șef al Asociației de Karate Goju-Ryu din Moldova, Victor Panasiuc (dan VII), a atras atenția că Alexandr Romanov progresează foarte repede, iar de la luptă la luptă este din ce în ce mai bun.

"Desigur, se simte că baza sa sînt luptele. Cred că trebuie să continue să dezvolte această bază, pentru că știm cu toții că, pînă la urmă, în UFC, în lupta mixtă, luptătorii domină, de regulă. Deoarece, regulile de acolo sînt astfel întocmite încît este avantajată persoana care se descurcă în lupte. Sper că va continua să se dezvolte și să progreseze și, în cele din urmă, va deveni un campion”, a spus Viktor Panasiuc.

De menționat că briefingul de astăzi cu Alexandr Romanov a fost organizat de către producătorul și scenaristul, autorul filmului „Alexandr Romanov: calea spre victorie”, jurnalistul Alexandr Stahurski. Acest film a fost creat cu sprijinul DAAC-Hermes, iar conferința de presă în sine, dedicată revenirii lui Alexandr din SUA, unde a obținut o nouă victorie la turneul Vegas 53 al celei mai prestigioase organizații de arte marțiale mixte – UFC, a avut loc la Chișinău, la centrul auto Jaguar Land Rover. Portalul Noi.md este principalul partener media.

Alexandr Romanov a împărtășit reporterilor impresiile sale despre antrenamentele sale în America, a vorbit despre onorarii, manageri, planuri imediate și provocarea pe care i-a lansat-o unuia dintre cei mai faimoși luptători campioni UFC, Jon „Bones” Jones. De asemenea, a fost anunțat filmul documentar „Alexandr Romanov: calea către centura de campionat în UFC”, realizat cu sprijinul grupului de companii KRONOS și DAAC-Hermes.

„Cînd am făcut un film despre el, în decembrie, am convenit ca după întoarcerea din Statele Unite, după următoarea luptă, să organizăm o conferință de presă în care să mulțumim partenerului media Noi.md și sponsorului filmului – DAAC-Hermes și grupului de companii KRONOS. Dar a fost un zbor foarte dificil. Ca urmare, a trebuit să așteptăm patru luni. La conferința de presă de astăzi, reprezentanții presei au pus întrebări interesante. Am atins un anumit obiectiv și se va cunoaște mai mult despre Alexandr Romanov în țara sa natală. Pentru că s-a ajuns ca în Statele Unite, unde evoluează, despre el lumea știe mai multe decît în țara natală. Dar ar trebui să existe astfel de oameni în țara noastră. Noi trebuie să cunoaștem despre ei. Acești oameni trebuie să fie reper pentru tineret”, a subliniat el.


Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Alexandr Romanov , luptător , UFC , scopuri , planuri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1618
Populația:
12105 locuitori

Nisporeni este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Nisporeni. Amplasat în partea de vest a republicii, în Codrii Moldovei, de-a lungul rîului Nîrnova, oraşul Nisporeni este situat la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 12105 locuitori. Prima menţiune documentară a localităţii Nisporeni se regăseşte în documentul de hotărnicire a moşiilor dat de domnitorul Moldovei, Gaspar Vodă, în anul 1618. 

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.