22 august 2022, 10:30 Sport views 1539
Juniori moldoveni au participat la Campionatele Europene de box
Foto: iba.sport
22 august 2022, 10:30 Sport views 1539

Juniori moldoveni au participat la Campionatele Europene de box

Noutăți de la Campionatul European  În perioada 11 - 20 august, 378 de boxeri - elevi în vîrstă de 13-14 ani, din 28 de țări ale continentului, în ringul orașului turc Yerzurum au purtat lupte fără compromisuri pentru dreptul de a cîștiga medalii la Campionatul European.

Medalia de bronz la categoria 64 kg a fost cîștigată de Xenia Coronciuc, care a pierdut în semifinale în fața gazdei ringului, Sudeniz Dokgoz. Xenia Potozka (48 kg) și Lia Serbinova (54 kg) au ocupat locul cinci, pierzînd în sferturi de finală, respectiv, în fața polonezei Maria Gorzelena și a Italiei Franceca Del Aqualia.

Roman Șpac (42 kg) a pierdut în sferturile de finală, printr-o decizie divizată a arbitrilor, cu 2-3 în fața maghiarului Abel Koromi, ocupînd locul cinci. La un pas de podium s-a oprit Kiril Slepoi (46 kg), care a pierdut în fața irlandezului James Michael Kasey, ocupînd astfel locul cinci. Locul cinci i-a revenit și lui Ilya Hornet (80 kg), care a pierdut prin decizie divizată cu 2-3 în fața irlandezului Richard Daniel Kylie. Pe locul cinci s-a situat și Dmitri Vinogradov (75 kg), care a pierdut în sferturile de finală în fața georgianului Davit Mkhetadze.Cei nouă boxeri moldoveni rămași au pierdut în fața adversarilor în luptele de start și nu au ajuns în sferturi.Federația de Box își exprimă recunoștința Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova pentru sprijinul acordat în finanțarea pregătirii și participării echipei la Campionatul European.

Sursa: boxing.md

Cuvinte cheie:

știri , box , campionatul european , elevi

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1630
Populația:
514 locuitori

Braicău este un sat din cadrul comunei Sudarca, raionul Donduşeni. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Dondușeni și la 212 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 514 oameni. Satul Braicău a fost menționat documentar în anul 1630.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.