05 septembrie 2022, 14:00 Sport views 2093
Oleg Crețul a luat aurul la Campionatul European Paralimpic la Judo
Foto: orheitv.md
05 septembrie 2022, 14:00 Sport views 2093

Oleg Crețul a luat aurul la Campionatul European Paralimpic la Judo

Aurul la Campionatul European Paralimpic la Judo în 2022 revine R. Moldova. Locul de frunte a fost ocupat de președintele Comitetului Paralimpic al Republicii Moldova și campion paralimpic, Oleg Crețul. Acesta este al patrulea titlu de campion în cariera sa de sportiv.

„La distanță de 13 ani am reușit din nou să cîștig titlul de campion european. De această dată am evoluat pentru Moldova. La Campionatul European a fost arborat tricolorul și a răsunat imnul țării. Este un mare eveniment sportiv pentru Moldova”, a scris Oleg Crețul pe pagina sa de Facebook.

Aceasta este al patrulea titlu de campion european în cariera sportivului. Prima victorie a fost înregistrată în 2001 la Ufa, apoi în 2005 la Rotterdam și în 2009 la Debrecen, Ungaria.

„De-a lungul anilor m-am antrenat activ fără să iau în calcul vîrsta. Poate de asta noua victorie este deosebit de prețioasă pentru mine”, a adăugat sportivul.

Victoria sportivului la Campionatul European Paralimpic la Judo este o premieră pentru țara noastră.

 

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Oleg Crețul , aur , campionatul european , judo

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1598
Populația:
1125 locuitori

Risipeni este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Risipeni și Bocşa. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Fălești și la 142 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1125 de oameni. Satul Risipeni a fost menționat documentar în anul 1598.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.