|
Ce loc a ocupat Moldova la Jocurile Olimpice de la Paris ca număr de medalii?
Republica Moldova a cucerit 4 medalii pentru prima dată de cînd evoluează la Jocurile Olimpice cu o delegație separată, de 2 ori mai multe ca în 1996 și 2000.
Medalia de argint adjudecată de Anastasia Nichita este prima după o pauză de 24 de ani! Anastasia, care a avut mai multe accidentări în acest an, este și prima luptătoare de la noi premiantă la Jocurile Olimpice.
Pentru prima dată pe podium au urcat și judocanii, care au cucerit tocmai două medalii de bronz, prin Denis Vieru și Adil Osmanov. A doua Olimpiadă la rînd pe treapta a treia a podiumului de premiere a urcat canoistul Serghei Tarnovschi, care și-a demonstrat valoarea.
Foarte aproape de o medalie de bronz a fost și halterofilul Marin Robu, care a avut de suferit în urma unor decizii controversate de arbitraj. Sperăm ca după contestația depusă se va face dreptate în cazul lui Marin Robu.
Moldova cu cele 4 medalii se clasează pe locul 72 printre 206 țări. Doi premianți, Anastasia Nichita și Serghei Tarnovschi, vor fi portdrapelul Moldovei la ceremonia de închidere, programată pe Stade de France de la ora 22:00.
Paris a găzduit Jocurile Olimpice după o pauză de 100 de ani și a bătut recordul de bilete vîndute - 9,4 milioane.
Următoarea ediție a Jocurilor Olimpice de vară vor avea loc în 2028, la Los Angeles.
Sursa:
- Moscovici: Amatorii de muzică bună vor avea parte de un concert de excepție la Chișinău, pe 14 septe…
- DAAC Hermes: Premiere exclusive la Arena Auto Fest 2024 ©
- Republica Moldova va avea în curînd o misiune diplomatică în Kazahstan
- Cazul Durov, sau de ce cetățenia unică reduce semnificativ riscul persecuției în străinătate
- Cetățenia moldovenească tot mai populară
- Concert de excepție cu Tamara Gverdțiteli la Chișinău pe 14 septembrie!
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Municipiu
- Prima atestare:
- 1421
- Populația:
- 122669 locuitori
Municipiul Bălţi, „capitala de nord” a Republicii Moldova, este al treilea ca mărime, potenţial industrial şi cultural, după Chișinău şi Tiraspol, centru urban al ţării, cu o populaţie de 122669 locuitori, conform datelor recensămîntului din anul 2004. Se presupune că primele atestări documentare despre localitatea Bălţi datează din anul 1421, cînd, prin dania lui Alexandru cel Bun, în valea rîului Răut se constituie domeniul cneaghinei Ringala, fosta soţie a voievodului. Anume în această zonă, ar fi fost întemeiată ulterior aşezarea Bălţi. Cert este faptul că denumirea localităţii vine de la locul mlăştinos, plin de bălţi, unde se înființează localitate.
Comentarii
(0)