02 decembrie 2023, 11:30 Sănătate views 17160
Riscurile la care se expun personalele care iau paracetamol sau aspirină solubile
02 decembrie 2023, 11:30 Sănătate views 17160

Riscurile la care se expun personalele care iau paracetamol sau aspirină solubile

Personalele care obişnuiesc să îşi trateze durerile cu analgezice solubile prezintă un risc crescut să sufere de infarct miocardic, accident vascular cerebral sau de deces prematur, deoarece aceste tratamente au un conţinut ridicat de sare.

Un studiu recent, publicat de Daily Mail, arată că pacienţii care iau aspirină, paracetamol, ibuprofen sub formă dizolvabilă prezintă un risc cu 22% mai mare de a suferi un accident vascular cerebral şi sînt expuse unui risc de şapte ori mai mare de a avea tensiune arterială ridicată. Datele cercetării mai arată că aceste persoane sînt expuse şi unui risc cu 28% mai mare de a muri timpuriu.

Datele obţinute în laborator au arătat că doza zilnică de analgezice recomandată în cazul durerilor conţine de 50 de ori mai multă sare decît doza zilnică recomandată la acest condiment.

Cercetătorii de la Colegiul Universitar din Londra le recomanda persoanelor care obişnuiesc să se trateze cu analgezice ar trebui să evite medicamentele solubile.

Daily Mail scrie că majoritatea persoanelor obişnuiesc să evite pastilele clasice, deoarece întîmpină probleme la înghiţire, iar varianta solubilă este mult mai comodă.

Sursa: www.gandul.info

Cuvinte cheie:

studiu , pericol , medicamente

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1489
Populația:
783 locuitori

Pervomaiscoe este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Pervomaiscoe este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Hîncești și la 60 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 783 de oameni. Satul Pervomaiscoe a fost menționat documentar în anul 1489 cu denumirea Troienești.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.