27 ianuarie 2023, 12:30 Sănătate views 42840
Cea mai eficientă protecție împotriva cancerului
Foto: zdorovye-zdorovo.com
27 ianuarie 2023, 12:30 Sănătate views 42840

Cea mai eficientă protecție împotriva cancerului

O cană de ceai de muşeţel pe zi ar putea ţine departe cancerul, potrivit cercetătorilor. Ceaiul conţine apigenină, o substanţă care lasă celulele canceroase fără "superputerile" lor.

Experţii de la Universitatea de Stat Ohio au descoperit că apigenina poate bloca abilitatea celulelor canceroase de la sîn de a trăi mai mult decît celulele normale, oprind răspîndirea lor şi făcîndu-le mai sensibile la tratamentul medicamentos.

Ceaiul de muşeţel, pătrunjelul şi ţelina sînt cele mai abundente surse de apigenină, dar ea se mai găseşte în multe alte fructe şi legume din dieta mediteraneană.

Apigenina, care funcţionează şi ca anti-inflamator, funcţionează într-o modalitate care sugerează că şi alţi nutrienţi ar putea avea efecte similare în îndepărtarea cancerului. Ea ajută proteinele să corecteze anormalităţile din ARN, care sunt responsabile pentru circa 80% din tipurile de cancer.

"Acum ştim că trebuie să mîncăm sănătos, dar în cele mai multe cazuri nu ştim de ce trebuie să facem asta exact. Aici vedem că efectul benefic asupra sănătăţii este atribuit acestui nutrient, cu mare impact asupra proteinelor. Apigenina restabileşte profilul normal în celulele canceroase. Este foarte important pentru strategiile de prevenire a cancerului", a declarat geneticianul molecular prof. Andrea Dosef, de la Universitatea de Stat Ohio.

Cercetătorii au descoperit că apigenina poate opri celulele canceroase să îşi anuleze propria lor moarte. Acum, ei testează dacă alimentele modificate pentru a conţine anumite doze de apigenină pot preveni cancerul la şoareci.

Sursa: www.romaniatv.net

Cuvinte cheie:

sfat , boala , cancer , ceai , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:
Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1911
Populația:
166 locuitori

Maiovca este un sat din cadrul comunei Ocniţa, raionul Ocniţa. Satul Maiovca este situat la o distanță de 10 km de orașul Ocnița și la 233 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 166 de oameni. Localitatea Maiovca a fost întemeiată în anul 1911 cu denumirea Slobodca Vălcineţ.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.