04 septembrie 2023, 15:30 Sănătate views 13562
Studiu: Consumul unui mar pe zi poate reduce riscul atacurilor de cord cu 40%
Foto: stirileprotv.ro
04 septembrie 2023, 15:30 Sănătate views 13562

Studiu: Consumul unui mar pe zi poate reduce riscul atacurilor de cord cu 40%

Un studiu al cercetatorilor de la Universitatea Oxford arata ca cei care consuma un mar pe zi au un risc de atac de cord cu 40% mai mic.

Concluzia studiului per total a fost ca persoanele care consuma 150 de grame de fructe in fiecare zi isi injumatatesc riscul de atac de cord, potrivit Daily Mail.

In cadrul experimentului, aproape 500.000 de chinezi au fost monitorizati, timp de sapte ani. "Datele noastre arata in mod clar ca cei care consuma fructe proaspete au un risc mai mic in privinta bolilor cardiovasculare", a spus cercetatorul Huaidong Du.

Consumul de fructe si legume ajuta inima gratie antioxidantilor pe care ii contin, luptand impotriva proceselor chimice daunatoare care au loc in corp.

18% dintre participanti au mancat fructe zilnic, iar 6,3 niciodata. Prin comparatie, cei care au consumat fructe au avut un risc de atac de cord cu 25-40% mai mic.

Sursa: stirileprotv.ro

Cuvinte cheie:

sanatate , fructe si legume , studiu

Comentarii

 (1)
  • #1 sampatriot Răspunde Citează selecţia
    Ага !!! а статейку  фермеры заказали....яблоки-то девать некуда-эмбарго. Клоуны
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1813
Populația:
13756 locuitori

Taraclia este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Taraclia. Amplasat în sudul stepei Bugeacului, pe partea stîngă a rîului Lunguţa, oraşul Taraclia este situat la o distanţă de 161 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului Taraclia constituie 13756 locuitori. Localitatea Taraclia a fost înfiinţată în anul 1813 de colonişti moldoveni, bulgari şi găgăuzi care s-au strămutat din teritoriile de dincolo de Prut şi Dunăre.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.