21 octombrie 2023, 11:30 Sănătate views 19858
21 octombrie 2023, 11:30 Sănătate views 19858

În loc de ceai şi cafea

Mulţi medici și nutriţionisti recomandă limitarea consumului de ceai şi cafea datorită conţinutului ridicat de cofeină. Criticii susţin că cafeau spală organismul de potasiu şi de calciu, afectează în mod negativ inima, poate duce la epuizarea celulelor nervoase. Vom analiza această problemă din altă parte.

Este cunoscut faptul că pentru un organism viu este mai natural (şi, prin urmare, mai util) să mănînce alimente cultivate în acelaşi loc unde trăiește organismului.

Ceaiul şi copacii de cafea nu cresc în zona noastră climatică, deaceea vă propunem să utilizaţi pentru băuturi plantele locale, bogate în minerale și vitamine. Pentru ceai pot fi adunate următoarele ingrediente:
căpşuni, mentă, tarhon, pere şi mere sălbatice uscate, zmeură, fructe de pădure, coacăză, păducel, cătină albă, petale de trandafir.

În general, în ceai pot fi adăugate o mulţime de ierburi și fructe de pădure. Important e să nu exageraţi cu plante aromatice, să puneţi accentul pe vitamine.

Din păcate, locuitorii din oraşe nu au nici o idee despre proprietăţile multor plante. Cu toate acestea, credem că nu este niciodată prea tîrziu să corectăm acest lucru! Deci, experimentaţi şi identificaţi pentru sine cele mai utile plante. Și organismul însuşi vă va spune ce îi lipseşte.

Cuvinte cheie:

cafea , sanatate , dieta , ceai

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1423
Populația:
671 locuitori

Bogzeşti este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Bogzeşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat la 18 km de orașul Telenești şi la 86 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 671 de oameni. Prima mențiune documentară a satului datează din anul 1423.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.