07 februarie 2021, 15:00 Sănătate views 10551
La ce risc își expun mamele obeze copiii și ce importanță are stilul de viață dinaintea sarcinii
Foto: libertatea.ro
07 februarie 2021, 15:00 Sănătate views 10551

La ce risc își expun mamele obeze copiii și ce importanță are stilul de viață dinaintea sarcinii

Mamele supraponderale şi obeze sau care au avut un stil de viaţă considerat nesănătos înainte de sarcină prezintă un risc de aproape cinci ori mai mare de a avea copii care vor fi la rândul lor suporaponderali sau obezi, potrivit unui studiu britanic.

Alimentația și stilul de viață nesănătoase ale viitoarelor mame, chiar îniante ca ele să rămână însărcinate, au consecințe destul de grave asupra copiilor.

Cercetătorii de la Universitatea Southampton au descoperit că femeile care adoptă stiluri de viaţă riscante înainte de sarcină, în timpul ei şi la scurt timp după naştere prezintă un risc de 4,65 ori mai mare de a avea copii care devin supraponderali - cu 47% mai multă grăsime corporală - până la vârsta de şase ani.

Femeile care au adoptat patru dintre cele cinci tipuri de "stiluri de viaţă riscante" - obezitate înainte de sarcină, concentraţii scăzute de vitamina D, fumat în timpul sarcinii, creştere excesivă a greutăţii în timpul sarcinii cumulată cu lipsa alăptării timp de mai mult de o lună - au prezentat la rândul lor riscul de a avea copii de şase ani cu 47% mai multă grăsime corporală decât copiii acelor femei care nu prezentau niciunul dintre riscurile menţionate.

Sursa: www.libertatea.ro

Cuvinte cheie:

obezitate , sanatate , alimentatie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1443
Populația:
3707 locuitori

Ciuciulea este un sat şi comună din raionul Glodeni. Ciuciulea este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 13 km de oraşul Glodeni şi la 171 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3707 oameni. Satul Ciuciulea a fost menționat documentar în anul 1443.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.