13 februarie 2024, 15:30 Sănătate views 13469
Top 5 alimente pe care SĂ NU LE CONSUMI înainte să te culci!
13 februarie 2024, 15:30 Sănătate views 13469

Top 5 alimente pe care SĂ NU LE CONSUMI înainte să te culci!

Multe dintre obiceiurile noastre sunt nesănătoase și nu fac bine organismului în timpul somnului. Specialiștii de la Healthy Diet Base au întocmit o listă cu alimentele care ar trebui evitate înainte de culcare.

1. Ciocolata

Aceasta conține cofeină și are rolul de a agita organismul.

2. Mâncărurile picante

Aceasta se digetă greu, iar odată cu lăsarea serii digestia încetineşte. Nutriţioniştii spun că în timpul nopţii organismul este programat să se odihnească, nu să digere, astfel că riscul apariţiei tulburărilor de somn este destul de ridicat mai ales dacă mâncăm alimente condimentate

3. Alcoolul

Persoanele care obişnuiesc să bea alcool înainte de a se culta prezintă un risc ridicat de a se trezi de mai multe ori peste noapte.

4. Fructele şi legumele

Și aceste trebuie evitate întrucât seara organismul trebuie să se odihnească, nu să digere.

5. Mâncarea grasă

Aceasta predispune la insomnie. Medicii spun că oricât de apetisante ar fi o felie de pizza sau un hamburger la cină, aceste preparate trebuie evitate deoarece vom avea probleme cum somnul.

Sursa: www.libertatea.ro

Cuvinte cheie:

somn , sanatate , alimentatie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
1042 locuitori

Antoneşti este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Leca și Antoneşti. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Cantemir și la 115 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1042 de oameni. Satul Antonești a fost menționat documentar în secolul al XIX-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.