16 februarie 2024, 11:30 Sănătate views 16759
Motivul neaşteptat pentru care suntem mereu obosiţi
16 februarie 2024, 11:30 Sănătate views 16759

Motivul neaşteptat pentru care suntem mereu obosiţi

Persoanele care sforăie se trezesc obosite indiferent cîte ore dorm.

Ce ai zice dacă motivele pentru care eşti mereu obosit nu sînt stresul sau stilul de viaţă agitat? Medicii afirmă că apneea, cunoscută sub numele de sforăit, reprezintă motivul pentru care ne simţim obosiţi indferent cât de mult dormim, notează Huffigton Post.

Un documentar difuzat recent aduce în discuţie această afecţiune de care suferă foarte mulţi oameni la nivel global. Medicii avertizează că persoanelor diagnosticate cu apnee li se opreşte respiraţia în timpul somnului de mai multe ori, fapt ce ar predispune la stop cardiac. Aceste pauze perturbă somnul şi acesta este motivul pentru care cei care au această boală se trezesc mereu obosiţi, indiferent de numărul de ore pe care îl dorm.

Experţii estimează că numai în SUA există 18 milioane de persoane care se confruntă cu apnee în timpul somnului. Potrivit statisticilor, această afecţiune este mai des întâlnită în rândul bărbaţilor, a persoanelor fumătoare sau a celor care sunt supraponderale, dar în egală măsură poate afecta pe oricine.

Deocamdată nu s-a descoperit un tratament împortiva apneei în somn. Pe piaţa farmaceutică există o serie de metode ce au rolul de a preveni aparuţia apneeii în somn, dar niciuna nu te vindecă de această afecţiune.

Sursa: www.gandul.info

Cuvinte cheie:

sanatate , oboseala , somn

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1905
Populația:
367 locuitori

Troiţa este un sat din cadrul comunei Vozneseni, raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Leova și la 73 de km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 367 de oameni. Satul Troița a fost menționat documentar în anul 1905.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.