|
De ce este bine să bei vin roșu atunci când mănânci friptură
Nu de puține ori am auzit că la friptură se bea vin roșu, iar la pește este bine să alegem vinul alb. Explicația însă, prea puțini dintre noi o știu.
Experții au explicat că această asociere se datorează substanțelor chimice și procesului de fermentație al vinului, precum și diferiților compuși care se găsesc în carne și pește.
Friptura se asociază bine cu vin roșu, deoarece moleculele din vin numite taninuri reacționează cu grăsimea din carne, eliberându-i aromele. La rândul său, această grăsime reduce astringența vinului, favorizând eliberarea aromelor băuturii.
Puțină sare și piper pe friptură vor spori și mai mult gustul vinului, punându-i în valoare aroma.
Prin comparație, vinul alb este mai acid și are calitatea de a reduce mirosul 'de pește' al preparatelor marine.
Rezultatul unei asocieri a vinului roșu cu preparate marine este un gust "metalic" neplăcut, a explicat Ray O'Connor, director la Naked Wine's.
Sursa:
- Un moldovean a decedat în SUA după ce a fost electrocutat de polițiști. Precizările MAE
- Veste bună pentru moldovenii în Spania
- Regim liberalizat de vize pentru traficul de mărfuri: cu cine a convenit acest lucru Ucraina
- Regimul liberalizat de vize cu Republica Ecuador a fost anulat
- Proiectul Moldovenii.md împlinește 13 ani
- Un angajat al ambasadei Republicii Moldova în Rusia a fost declarat persona non grata
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1762
- Populația:
- 3821 locuitori
Slobozia este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Slobozia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Ștefan Vodă și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3821 de oameni. Satul Slobozia a fost menționat documentar în anul 1762.
Comentarii
(0)