08 septembrie 2023, 16:30 Sănătate views 12637
7 motive pentru care ar trebui sa cumperi castraveti
08 septembrie 2023, 16:30 Sănătate views 12637

7 motive pentru care ar trebui sa cumperi castraveti

Castravetele este una dintre cele mai cultivate legume la nivel mondial, fiind o aliment binecunoscut pentru proprietatile lui excelente pentru sanatate in general, ceea ce i-a facut pe multi nutritionisti sa-l considere un superaliment. Tocmai de aceea nu uita ca de fiecare data cand esti intr-un supermarket sa cumperi si doi-trei castraveti.

Iata cateva dintre motivele pentru care castravetele este benefic pentru sanatate.

1. Castravetele hidrateaza corpul

Daca esti prea ocupat pentru a te hidrata corect, mananca un castravete rece – 90% din continutul sau este apa. Va compensa cu varf si indesat apa pe care ai pierdut-o prin transpiratie.

2. Castravetele lupta impotriva arsurilor interne si externe

Consumul de castravete ajuta la reducerea arsurilor gastrice. Aplica castravetele pe pielea arsa de razele soarelui, iar usturimea se va reduce imediat.

3. Castravetele elimina toxinele

Toata apa continuta de castravete actioneaza ca o matura care ajuta corpul sa elimine toate reziduurile. Iar un consum regulat de castravete ajuta la eliminarea pietrelor de la rinichi.

4. Castravetele inlocuieste vitaminele zilnice

Castravetele contine toate vitaminele de care organismul are nevoie intr-o zi: A, B si C, care imbunatatesc sistemul imunitar te ajuta sa fii in forma si iti dau energie. Pentru un plus de putere amesteca sucul de castravete cu spanac si morcov. Nu indeparta coaja pentru ca in ea se gaseste o cantitate insemnata de vitamina C, aproximativ 12% din cantitatea zilnic recomandata.

5. Castravetele furnizeaza minerale pielii

Castravetele este bogat in potasiu, magneziu si siliciu. Tocmai de aceea tratamentul spa are la baza castravetele.

6. Castravetele ajuta digestia si pierderea in greutate

Datorita continutului bogat in apa si scazut din punct de vedere caloric, castravetele reprezinta sursa ideala pentru persoanele care doresc sa piarda in greutate. Foloseste castravete in supa si salate. Fibrele din castravete ajuta digestia. Consumul zilnic poate fi un ajutor impotriva costipatiei cronice.

7. Castravetele revitalizeaza ochii

Aplicarea unei felii reci de castravete pe ochii inchisi este deja un clichee in saloanele de infrumusetare insa tratamentul ajuta la indepartarea pungilor de sub ochi, datorita proprietatilor sale antiinflamatorii.

Sursa: sfatulparintilor.ro

Cuvinte cheie:

sanatate , alimentatie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
911 locuitori

Răzălăi este un sat din cadrul comunei Pepeni, raionul Sîngerei. Satul Răzălăi se află la distanța de 26 km de orașul Sîngerei și la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 911 oameni. Localitatea a fost fondată la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.