19 ianuarie 2016, 11:05 Sănătate views 4956
Creşte numărul cazurilor de gripă A(H1N1)
19 ianuarie 2016, 11:05 Sănătate views 4956

Creşte numărul cazurilor de gripă A(H1N1)

La sfârşitul săptămânii trecute au fost înregistrate alte două cazuri de gripă sezonieră A(H1N1). Potrivit şefului Centrului controlul infecţiilor nosocomiale, HIV/SIDA parazitozelor şi dezinfecţiei, din cadrul Centrului Naţional de Sănătate Publică (CNSP), Ştefan Gheorghiţă, persoanele depistate cu gripă sezonieră se află sub supraveghere medicală, relatează Radio Moldova Actualităţi.

„Sâmbătă, 16 ianuarie, au mai fost depistate două cazuri de gripă. Cazurile au fost confirmate în laboratorul CNSP. Virusul gripal de tipul A(H1N1) a fost depistat la o persoană din municipiul Bălți, la un copil de șapte ani, iar cel de-al doilea caz a fost identificat la o femeie în vârstă de 43 de ani din Ocnița. Pacienții se află sub supravegherea medicilor și primesc tratamentul necesar", a menționat Ștefan Gheorghiță.

Potrivit lui, în prezent, în Republica Moldova sunt înregistrate oficial opt cazuri de gripă sezonieră de tipul A(H1N1). Astfel, câte un caz s-a depistat în raioanele Ungheni, Cahul, Călărași și Ocnița, trei cazuri în municipiul Bălți și un caz în municipiul Chișinău.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

gripa , boala , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1918
Populația:
69 locuitori

Tricolici este un sat din cadrul comunei Baccealia, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Căușeni și la 58 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 69 de oameni. Satul Tricolici a fost întemeiat în anul 1918.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.