10 februarie 2016, 10:51 Sănătate views 5379
Pragul epidemic la gripă a fost depăşit
10 februarie 2016, 10:51 Sănătate views 5379

Pragul epidemic la gripă a fost depăşit

Gripa a pus stăpânire pe Republica Moldova. Ministerul Sănătăţii a anunţat că pragul epidemic a fost deja depăşit. Din cauza numărului tot mai mare de îmbolnăviri, dar şi pentru a preveni răspândirea infecţiei, unele şcoli au fost închise temporar.

Ministrul Sănătăţii, Ruxanda Glavan, a anunţat că subiectul referitor la măsurile de prevenire a răspândirii virusului va fi discutat în cadrul unei şedinţe speciale la Guvern. „Pentru ziua de vineri, la propunerea prim-ministrului va fi convocată Comisia pentru situaţia privind epidemia. Centrul Național de Sănătate Publică (CNSP) săptămânal monitorizează situaţia", a declarat ea.

Doar în municipiul Chişinău au fost înregistrate peste 150 de cazuri de gripă. Responsabilii din domeniu susţin că în toate spitalele a fost suplimentat numărul de paturi şi rezervele de medicamente. „A fost depăşit pragul epidemic. Aici trebuie să întreprindem măsuri de prevenţie pentru a ţine situaţia sub control. Suntem pregătiţi pentru a face faţă unui număr mai mare de pacienţi în cazul în care vor apărea complicaţii", a afirmat Mihai Moldovanu, șeful Direcției Sănătate din cadrul Primăriei municipiului Chișinău.

Datele Centrului de Sănătate Publică din municipiul Chișinău arată că, de la începutul sezonului rece au fost înregistrate peste 5500 de îmbolnăviri cu infecţii respiratorii acute. În jur de 3500 de pacienţi, inclusiv 80 de copii, au fost internaţi. În urma testelor de laborator s-a confirmat că 14 persoane au contractat virusul gripal de tip A(H1N1), iar o persoană - cel de tip B.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

sanatate , epidemie , gripa

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1915
Populația:
343 locuitori

Poiana este un sat din cadrul comunei Hincăuţi, raionul Edineţ. Satul este situat la o distanţă de 22 km de orașul Edineț și la 22 km de stația de cale ferată Rediul Mare. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 343 de oameni. Satul Poiana a fost întemeiat în anul 1915. La 1 km spre nord de satul Poiana se află parcul Hincăuți, fondat la începutul secolului XX, pe o suprafață de 27 ha.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.