10 februarie 2016, 15:34 Sănătate views 6152
Autorităţile au dispus anularea evenimentelor cu densitate mare a populaţiei
10 februarie 2016, 15:34 Sănătate views 6152

Autorităţile au dispus anularea evenimentelor cu densitate mare a populaţiei

Guvernul a dispus un şir de măsuri pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu gripă în contextul evoluţiei virusului gripal în apropierea graniţei Republicii Moldova, dar şi a confirmării cazurilor de gripă înregistrate în ultima perioadă. Potrivit unei dispoziţii semnate de vicepremierul Gheorghe Brega, autorităţile locale urmează să evite organizarea evenimentelor cu o mare densitate a populaţiei, pentru a reduce riscul de îmbolnăvire.

Într-un comunicat de presă al Guvernului se menţionează că, pentru a preveni îmbolnăvirea cu gripă şi infecţii respiratorii acute, autorităţile urmează să amâne manifestările cultural-sportive, matineele, dar şi alte activităţi similare în instituţiile de învăţământ. Totodată, cadrele didactice, elevii şi studenţii urmează să fie informaţi suplimentar privind riscul de îmbolnăvire cu virusul gripal AH1N1.

Potrivit dispoziţiei, persoanelor cu simptome compatibile cu gripă nu trebuie să fie admise în instituţiile publice. De asemenea, este solicitată izolarea şi referinţa imediată a acestor persoane către instituţia medicală. Totodată, Gheorghe Brega a cerut Ministerului Sănătăţii să raporteze zilnic despre situaţia epidemiologică privind îmbolnăvirile de gripă, infecţii acute ale căilor respiratorii superioare şi infecţii respiratorii acute severe.

Autorităţile au anunţat marţi, 9 februarie că pragul epidemic de îmbolnăvire prin infecţiile respiratorii acute a fost depăşit. Săptămâna trecută numărul persoanelor afectate de infecţii respiratorii a crescut de 1,2 ori faţă de săptămâna precedentă şi a ajuns la peste 12 mii de cazuri. Totodată, de la începutul sezonului, în ţară s-au înregistrat peste 300 de cazuri de gripă sezonieră, iar trei persoane au decedat.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

gripa , infecție , eveniment , oameni , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1574
Populația:
903 locuitori

Jora de Sus este un sat din cadrul comunei Jora de Mijloc, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 29 km de oraşul Orhei şi la 73 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 903 oameni. Satul Jora de Sus a fost menționat documentar în anul 1574.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.