06 ianuarie 2024, 13:30 Sănătate views 22314
Fast-food-ul afectează creierul
06 ianuarie 2024, 13:30 Sănătate views 22314

Fast-food-ul afectează creierul

Mîncarea de la fast-food afectează nu numai dinţii şi talia, dar şi creierul, susţin mai mulţi cercetători de la o universitate americană, potrivit The Daily Mail.

Consumul de acizi graşi din mîncarea prăjită sau procesată transmite semnale dăunătoare creierului care îşi pierde abilitatea de a controla apetitul. Mai exact, mîncarea de la fast-food afectează capacitatea creierului de a-ţi semnala cît ai mîncat, ceea ce înseamnă că vei avea în continuare senzaţie de foame.

"Este evident că acizii graşi trans sunt dăunători, atît pentru dinţi, dar, după cum putem vedea acum, şi pentru creier", susţine Gene Bowman, de la Universtitatea Oregon.

Acizii graşi trans este numele sub care sunt cunoscute grăsimile nesaturate, greu digerabile. De cele mai multe ori, este dificil să identifici preparatele care conţin astfel de substanţe, susţin jurnaliştii străini.

Aceşti acizi pot cauza numeroase probleme de sănătate precum boli cardiace, colesterol ridicat, obezitate şi chiar diabet.

În afară de cartofii prăjiţi sau mîncarea de la fast-food, grăsimile nesaturate se mai găsesc în unele fursecuri sau biscuiţi, precum şi în popcorn-ul pentru microunde.

Cuvinte cheie:

om , alimentatie , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1817
Populația:
2277 locuitori

Săiţi este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Săiţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Căușeni și la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2277 de oameni. Satul Săiți a fost menționat documentar în anul 1817.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.