27 iunie 2016, 16:30 Sănătate views 4799
Peste 28 mii de persoane s-au adresat la corturile anti-caniculă
27 iunie 2016, 16:30 Sănătate views 4799

Peste 28 mii de persoane s-au adresat la corturile anti-caniculă

În ultimele opt zile, peste 28 mii de persoane s-au adresat la corturile anti-caniculă instalate de salvatori în regiunile de sud, centru și nord ale țării.

Potrivit Serviciului de presă al Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, oamenii au băut apă, și au beneficiat de unele consultări din partea medicilor. De asemenea, unii au avut posibilitatea să-și verifice tensiunea arterială și să primească sfaturi de la paramedicii SMURD cum să se protejeze de temperaturile ridicate din această perioadă a anului.

În municipiul Chișinău, la punctele de reabilitare instalate în cinci sectoare ale orașului s-au adresat în ultima săptămînă 10.691 de persoane.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, la cele zece puncte de reabilitare din țară s-au adresat 3740 de oameni. Scopul funcționării acestor corturi este de a proteja oamenii de consecințele temperaturilor înalte din perioada estivală.

Conform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, codul galben de caniculă se menține pînă astăzi, iar maximele temperaturii vor ajunge pînă la +33 de grade Celsius.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

Cort , canicula , ajutor

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1901
Populația:
320 locuitori

Stîrcea este un sat din cadrul oraşului Glodeni, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Glodeni și la 170 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 320 locuitori. Satul Stîrcea a fost înființat în anul 1901.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.