24 noiembrie 2016, 11:00 Sănătate views 18902
Prinţesa Danemarcei se află într-o vizită oficială în Moldova
24 noiembrie 2016, 11:00 Sănătate views 18902

Prinţesa Danemarcei se află într-o vizită oficială în Moldova

Prinţesa Mary a Danemarcei se află într-o vizită oficială de trei zile în Republica Moldova, la invitaţia ministrului Sănătăţii.

În calitate de reprezentant regional al Organizației Mondiale a Sănătății pentru Europa, Alteţa Sa Regală va acorda asistenţă specialiştilor în domeniile sănătăţii mamei şi copilului, imunizării şi combaterii rezistenţei la antibiotice.

În cadrul vizitei vor fi discutate problemele din domeniul sănătăţii şi reformele realizate cu suportul OMS. O atenţie sporită va fi acordată elaborării Strategiei naţionale de combatere a rezistenţei microbilor la antibiotice şi a infecţiilor în spitale.

"Urmează să implementăm împreună reforma spitalelor, o reformă demult aşteptată. Conştientizarea şi continuarea campaniilor de informare cu privire la necesitatea vaccinării, un alt subiect de discuţii şi cel mai important este planificarea activităţii pentru următoarea perioadă", a declarat ministrul Sănătăţii, Ruxanda Glavan.

Reprezentanţii OMS au apreciat rezultatele obţinute de ţara noastră în combaterea bolilor infecţioase, mortalităţii infantile şi materne.

"Aveţi un bun program de imunizare şi o acoperire ridicată a imunizării copiilor. Provocarea este să menţineţi aceste rezultate. Şi să nu permiteţi ca cei care se opun vaccinării să influenţeze acest progres. Aceasta este cea mai eficientă şi mai puţin costisitoare metodă de a preveni bolile infecţioase", a declarat directorul regional OMS pentru Europa, Zsuzsanna Jakab.

Cu suportul OMS, Ministerul Sănătăţii a reuşit să combată transmiterea sifilisului de la mamă la făt, boală care provoacă decese neonatale în 80 la sută din cazuri. De asemenea, asistența acordată de OMS a permis eliminarea infecţiei cu virusul rujeolei şi rubeolei.

Sursa: www.publika.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1624
Populația:
935 locuitori

Zăluceni este un sat şi comună din raionul Floreşti. Zăluceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 36 km de orașul Florești și la 145 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 935 de oameni. Prima atestare documentară a satului Zăluceni datează din anul 1624.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.