15 ianuarie 2017, 10:40 Sănătate views 4222
Numărul cazurilor de gripă este în descreștere
15 ianuarie 2017, 10:40 Sănătate views 4222

Numărul cazurilor de gripă este în descreștere

Comisia pentru Situații Excepționale a Ministerului Sănătăţii a menționat în cadrul unei ședințe că procesul epidemic a morbidității prin gripă se caracterizează prin intensitate medie, în acestă spătămnă atestându-se o descreștere a numărului de îmbolnăviri comparativ cu săptămâna precedentă.

Astfel, centrele de sănătate publică municipale și raionale sunt obligate să intensifice monitorizarea virusului în instituțiile preșcolare, școlare, de învățământ preuniversitar și universitar, la întreprinderi și în instituțiile medicale.

Tot ei trebuie asigure continuarea măsurilor de triaj epidemiologic în școli și grădinițe și reţinerea copiilor cu afecţiuni respiratorii acute la domiciliu.

În perioada campaniei de vaccinare antigripală a contingentelor profesionale și cu risc sporit de îmbolnăvire au fost imunizate 170 400 de persoane, iar 29 600 de doze de vaccinuri au fost repartizate în regiunea transnistreană.

Sursa: unimedia.info

Cuvinte cheie:

gripa , sanatate , boala

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
1350 locuitori

Mihălaşa este un sat din cadrul oraşului Teleneşti, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanţa de 1 km de oraşul Teleneşti şi la 92 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1350 de locuitori. Satul Mihălașa a fost menționat documentar în anul 1588.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.