16 februarie 2020, 10:30 Sănătate views 5132
16 februarie 2020, 10:30 Sănătate views 5132

Vitamina C ajută în tratamentul astmului la copii

Un studiu a permis oamenilor de ştiinţă să ajungă la concluzia că medicina modernă a subestimat importanța vitaminei C, în tratamentul astmului la copii.

În funcţie de vîrsta copilului care suferă de astm, cît de mult este afectat de mucegai şi de umiditate dormitorul său şi de severitatea simptomelor bolii, vitamina C poate avea un efect mai puternic sau mai slab (dar cu siguranță pozitiv) asupra sănătăţii copilului, relatează health.am.

Trebuie remarcat faptul că beneficiile vitaminei C în combaterea astmului, erau presupuse de oamenii de știință cu 80 de ani în urmă, dar datele obţinute în experimente au fost destul de izolate şi nu permiteau concluzii definitive. Cercetătorii au analizat ce impact asupra copiilor care suferă de astm are un aport zilnic de două sute de miligrame de vitamina C. În acest experiment au participat 60 de copii cu vîrste de la şapte la zece ani.

Efectul vitaminei C asupra simptomelor de astm variază nu numai în funcţie de vârsta copilului, dar, de asemenea, în funcţie de severitatea acestor simptome. Pentru copiii de la 7 la 8,2 ani, cu simptome de astm ușoare, beneficiile vitaminei C au fost mai mari decît la copiii de la 8,2 la 10 ani cu simptome mai severe - beneficiul a fost mai mic. Cercetătorii au ajuns la concluzia că, deşi s-au găsit dovezi clare a beneficiilor vitaminei C în combaterea astmului la copii efectul în sine este eterogen. Oamenii de știință au recunoscut necesitatea de cercetări suplimentare, care vor oferi oamenilor de ştiinţă mai multe informaţii despre modul de a  utiliza vitamina C pentru copiii de diferite grupe de vîrstă şi cu simptome de boală de severitate diferite.

Cuvinte cheie:

sanatate , copii , astm

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
341 locuitori

Cureşniţa Nouă este un sat din cadrul comunei Şolcani, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Soroca și la 170 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 341 de oameni. Satul Cureşniţa Nouă a fost înființat în anul 1923.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.