19 martie 2020, 23:00 Sănătate views 7424
Ce se întîmplă dacă renunți la consumul de pîine?
19 martie 2020, 23:00 Sănătate views 7424

Ce se întîmplă dacă renunți la consumul de pîine?

Pîinea este unul dintre alimentele consumate aproape zilnic. La nivel mondial, reprezintă 20% din aportul total de calorii. Dacă te gîndești să renunți la consumul de pîine, trebuie să știi că părerile nutriționiștilor sînt împărțite.

Datorită conținutului de carbohidrați, pîinea este considerată a fi un aliment de bază în alimentație. În cazul în care vrei să renunți la ea, este indicat să îți iei porția de carbohidrați din altă parte.

O lună de zile fără pîine

Nu te gîndi că țesutul adipos de pe abdomen va dispărea ca prin minune. Primul efect resimțit este doza mare de energie și lipsa balonării.

Creierul are nevoie de carbohidrați, deoarece aceștia reprezintă sursa principală de energie. Dacă renunți definitiv la pîine, corpul va începe să producă mai multe cetone, adică te poți confrunta cu stări de amețeală, greață, insomnii.

Cerealele integrale, cea mai bună sursă de carbohidrați

Poți să înlocuiești pîinea cu cerealele integrale mai ales că grîul conține fibre și ajută la reglarea nivelului de zahăr din sînge. Totodată, ajută la menținerea sănătății vaselor sangvine.

Uită de constipație!

Lipsa pîinii reduce riscul de obezitate și boli cronice. Cerealele integrale sînt recomandate pentru reglarea scaunelor datorită conținutului de fibre.

Sursa: www.antenasatelor.ro

Cuvinte cheie:

pîine , sanatate , dieta

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1635
Populația:
796 locuitori

Volodeni este un sat din cadrul comunei Bleşteni, raionul Edineţ. Satul are o suprafaţă de circa 0.93 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 5.19 km. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 796 de oameni. Satul Volodeni a fost menționat documentar în anul 1635 cu denumirea Vlădeni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.