29 februarie 2024, 15:30 Sănătate views 15802
Depresia duce la boli de inimă
29 februarie 2024, 15:30 Sănătate views 15802

Depresia duce la boli de inimă

Bolile cardiovasculare şi depresia sunt considerate maladiile secolului XXI. La nivel mondial, afecţiunile inimii reprezintă principala cauză de deces. Femeile care suferă de depresie au șanse mai mari să dezvolte boli de inimă.

Medicii demult cunosc faptul că depresia este o maladie. Potrivit cbsnews.com persoanele depresive prezintă un risc de două ori mare de a suferi un infarct decît celelalte. Rezultatele cercetărilor din ultimii 12 ani, la care au participat 63 000 de femei  ani au arătat că la femeile care sufereau de depresie, riscul de deces cauzat de disfuncții ale inimii este de două ori mai mare. Studiile au arătat că, la persoanele care au suferit un infarct, episoadele depresive cresc cu 17% riscul de deces. Prin comparaţie, la persoanele sănătoase, riscul de deces după un infarct este de numai 3%.

O surpriză pentru cercetători a fost faptul că riscul de moarte subită este crescut la femeile care iau antidepresive. Acest lucru sugerează prezența unei forme prelungite şi extreme de depresie, care provoacă subit stop cardiac.

Un punct de vedere oarecum diferit în această chestiune au oamenii de știință de la American Heart Association. Ei cred că depresia îi face pe oameni să aibă mai puţină grijă de sine, să uite să-și ia medicamentele, să  respire aer curat şi să mănînce sănătos.



Cuvinte cheie:

sanatate , boala , depresie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
50 locuitori

Lîsaia Gora este un sat din cadrul comunei Ulmu din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Rîbnița și la 108 km de Chișinău. Populaţia satului Lîsaia Gora alcătuia 50 de oameni în anul 2012. Satul Lîsaia Gora a fost înființat în anul 1925.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.