08 aprilie 2020, 14:30 Sănătate views 6774
Fructele contribuie la creşterea în dimensiune a creierului
08 aprilie 2020, 14:30 Sănătate views 6774

Fructele contribuie la creşterea în dimensiune a creierului

O dietă bogată în fructe contribuie la creşterea în dimensiune a creierului, spun experţii Universiţii din New York.

Deşi aceştia au analizat peste 140 de specii de primate, maimuţe şi lemuri, concluzia este valabilă şi în cazul oamenilor.

Potrivit digi24.ro, oamenii de ştiinţă americani au constatat că consumul de fructe face creierul mai mare cu 25 la sută faţă de cei care mănâncă frunze.

În plus, fructele îţi oferă un aport maxim de energie, foarte importantă pentru creierul care absoarbe 25 la sută din energia pe care o avem, chiar dacă acesta reprezintă doar 2 procente din greutatea noastră.

Alţi factori care contribuie la dezvoltarea creierului sunt viaţa socială activă, supravieţuirea, reproducerea şi antrenarea creierului.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

fructe , creier , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
364 locuitori

Petrovca este un sat din cadrul comunei Copăceni, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Sîngerei și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 364 de oameni. Satul Petrovca a fost întemeiat în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.