14 iunie 2023, 15:30 Sănătate views 7828
7 beneficii ale uleiului de cocos
14 iunie 2023, 15:30 Sănătate views 7828

7 beneficii ale uleiului de cocos

Uleiul de cocos a devenit extrem de popular in ultima vreme si este folosit nu doar in bucatarie. Are in componenta substante extraordinare atît pentru sanatatea cat si pentru frumusetea corpului. Si cand este vorba despre alimentatie sanatoasa, uleiul de cocos este unul dintre cele mai bune ingrediente.

Iata 7 motive pentru care uleiul de cocos ar trebui inclus in casa ta.

Cremă anticelulitică

Uleiul de cocos este solutia perfecta pentu toate femeile cu celulita. Nu ai nevoie decat de doua ingrediente: miere si ulei de cocos. Mixeaza-le si inainte de a merge la culcare, aplica amestecul pe zona afectata. Repeta tratamentul timp de cateva saptamani si celulita va disparea.

Cremă hidratantă

In fiecare noapte, inainte de a merge la culcare aplica ulei de cocos pe piele pentru a o hrani. Uleiul penetreaza adanc pielea careia ii confera elasticitate si finete.

Tratament împotriva varicelor

Zilnic, maseaza usor zona cu varice dupa ce in prealabil ai uns-o cu ulei de cocos. S-a dovedit ca acesta este cel mai bun tratament impotriva varicelor.

Înmoaie cuticulele

Foloseste uleiul de cocos pentru a inmuia cuticulele uscate. Ar trebui ca zilnic sa iti masezi unghiile pana cand obtii rezultatele pe care le doresti.

Tratament pentru gene

Uleiul de cocos este ideal pentru doamnele si domnisoarele care se machiaza in mod regulat. In fiecare seara, inainte de a merge la culcare aplica ulei de cocos pe gene.

Cremă de ras

Atunci cand vrei sa-ti razi parul de la subrat, sau din alte zone ale corpului foloseste uleiul de cocos in locul unei creme obisnuite de ras, plina de compusi periculosi. Pielea va ramane moale, va fi hidratata si, totodata, va mirosi grozav.

Cremă pentru mîini

Datorita proprietatilor sale de hranire si inmuiere a pielii uleiul de cocos este ideal pentru maini. Dupa ce te vei da cu el pe maini, vei observa imediat diferentele.

Sursa: sfatulparintilor.ro

Cuvinte cheie:

alimentatie , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1575
Populația:
2052 locuitori

Ruseni este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Ruseni și Slobodca. Comuna este aşezată în partea de est a raionului Edineţ pe malul rîului Ciuhur, la o distanţă de 10 km de orașul Edineţ, la o distanţă de 15 km de staţia de cale ferată Rediul Mare şi la 210 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2052 de oameni. Prima atestare documentară a satului Ruseni din ținutul Hotin datează din 2 mai 1575.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.