11 august 2017, 11:15 Sănătate views 8814
Flash-mob la Chişinău
11 august 2017, 11:15 Sănătate views 8814

Flash-mob la Chişinău

Ziua Tineretului a fost marcată printr-un flash-mob inedit la Centrul de Dializă din capitală. Pacienţii, de rând cu un grup de tineri au dansat pentru a demonstra că viaţa lor nu este unită doar de aparatul de dializă. Astfel, persoanele care vin zilnic la tratament şi medicii instituţiei şi-au propus să informeze oamenii că trebuie să-şi menţină sănătatea. Evenimentul s-a desfăşurat sub genericul „Hey, ai grijă de rinichii tăi!".

Pregătirile pentru eveniment au durat două săptămâni, iar tinerii dansatori au dorit astfel să întrerupă rutina de zi cu zi a pacienţilor.

Potrivit medicilor, insuficienţa renală este o patologie specifică persoanelor de vîrsta a treia, dar există şi un număr mare de tineri care suferă de această boală. În Republica Moldova, din 100 de persoane care suferă de insuficienţă renală - 11 sunt tineri.

Specialiştii salută astfel de acţiuni, spunând că bolnavii au nevoie de susţinere morală şi implicare în diferite activităţi.

Flash-mob-ul a fost organizat cu ocazia Zilei Internaţionale a Tineretului, sărbătorită anual pe data de 12 august. În prezent, Centrul de Dializă din capitală deserveşte aproximativ 350 de pacienţi, dintre care 40 sunt tineri.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

flash-mob , sanatate , rinichi

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1769–1774
Populația:
1213 locuitori

Popencu este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Chirov, Vladimirovca, Popencu și Zăzuleni. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Rîbnița și la 91 km de Chișinău. Populaţia satului Popencu alcătuia 1213 oameni în anul 2012. Satul Popencu a fost menționat documentar între anii 1769 – 1774.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.