23 septembrie 2020, 16:00 Sănătate views 7164
Lucrul mai puțin știut despre frunzele de dafin
23 septembrie 2020, 16:00 Sănătate views 7164

Lucrul mai puțin știut despre frunzele de dafin

Frunzele de dafin sînt un condiment folosit pe larg în bucătărie. Chiar și așa, se pare că nu sînt pe deplin cunoscute beneficiile acestei plante miraculoase. Ceea ce nu știai este că dafinul, originar din Siria, în prezent este cultivat mai ales în regiunile mediteraneene. Florile sale, de culoare gǎlbuie, sînt poziţionate pe axul frunzei, sub formă de bucheţele. În plus, frunzele de dafin au proprietăți medicinale puternice.

Medicii greci foloseau mult frunzele şi fructele de dafin. Dafinul era un simbol al victoriei în antichitate, fiind dedicat lui Apolo. Sub formǎ de coroniţe(lauri) era oferit poeţilor şi generalilor victorioşi.

Frunzele de dafin, în formǎ de lance, degajǎ o aromǎ puternica, fiind foarte bogate în uleiuri esenţiale, uleiuri ce îi conferǎ proprietǎţi medicinale miraculoase. În zilele noastre dafinul este recunoscut pentru efectele sale antiseptice, antivirale şi bactericide.

Este un remediu eficace împotriva plǎgilor, aftelor şi abceselor dentare si este considerat un sedativ natural. Infuzia are o acţiune beneficǎ asupra sistemului nervos, aducînd echilibrul în caz de anxietate sau depresie. Stimuleazǎ digestia leneşǎ, creşte pofta de mîncare, combate fermentaţia.

Este recomandat ca un expectorant foarte preţios în rǎceli şi bronşite. Scade febra, si este folosit cu succes în combaterea bronşitelor, laringitelor, faringitelor, precum şi a gripei, scrie frunza-verde.ro.

Sursa: unica.md

Cuvinte cheie:

alimentatie , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
3265 locuitori

Gordineşti este un sat şi comună din raionul Edineţ. Gordineşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Gordineşti se află la o distanţă de  15 km de oraşul Edineţ şi la 220 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3265 de oameni. Prima atestare documentară a satului Gordinești, la acea dată cu numele Neagăuți, datează din 27 mai 1429.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.