23 septembrie 2023, 12:30 Sănătate views 10109
Alimente şi plante care îți curăță rinichii
23 septembrie 2023, 12:30 Sănătate views 10109

Alimente şi plante care îți curăță rinichii

Rinichii au un rol esenţial în corp, acela de a ajuta la eliminarea toxinelor, precum şi de a echilibra nivelul lichidelor care se acumulează în organism. Dacă rinichii nu funcţionează corespunzător, eliminarea deșeurilor metabolice se produce anevoios. Anumite plante și alimente sporesc funcția de excreție a rinichilor și favorizează curățarea organismului de toxine. Iată care sînt acestea!

Lista alimentelor şi a plantelor care curăță rinichii:

Pepenele roşu

Are un conţinut semnificativ de apă şi acţionează ca un diuretic odată ce l-ai consumat.

Astfel, se produce mai multă urină, ea va fi diluată şi se elimină mai uşor toxinele din corp.

Zeama de lămîie

Este cel mai bune remediu împotriva pietrelor la rinichi, deoarece împiedică apariţia acestora. Consumă zilnic zeamă de lămîie cu apă plată sau ceai din plante medicinale pentru a beneficia de efectele sale protectoare.

Fructele de pădure

Au o cantitate mare de antioxidanţi şi ajută la eliminarea acidului uric, avînd grijă de sănătatea rinichilor. Merişoarele şi afinele sînt printre cele mai bune fructe pe care le poţi consuma pentru a avea grijă de rinichii tăi.

Seminţele de dovleac

Aduc un aport însemnat de antioxidanţi, minerale şi vitamine. De asemenea, este recomandat să le consumi în stare crudă, deoarece reduc riscul de formare a pietrelor la rinichi.

Păpădia

Este recunoscută ca fiind unul dintre cele mai bune diuretice, avînd un efect benefic asupră sănătăţii rinichilor. Această plantă împiedică retenţia apei în organism, favorizează eliminarea toxinelor şi previne infecţiile urinare. Poţi să consumi ceaiul de păpădie de cîte ori ai ocazia pentru a avea grijă de sănătatea rinichilor.

Pătrunjelul

Are un rol important în prevenirea infecţiilor urinare şi favorizează eliminarea toxinelor. Consumă pătrunjelul verde în salate şi presară-l peste toate mîncărurile gătite.

Sursa: unica.md

Cuvinte cheie:

rinichi , sanatate , alimentatie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitalei exită în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
847 locuitori

Trifeşti este un sat şi comună din raionul Rezina. Satul Trifești este situat la o distanță de 18 km de orașul Rezina și la 75 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituie 847 de oameni. Satul Trifești este menționat documentar în anul 1604.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.