11 ianuarie 2018, 15:45 Sănătate views 9905
Ministerul Sănătăţii a emis recomandări pentru evitarea îmbolnăvirilor de gripă
11 ianuarie 2018, 15:45 Sănătate views 9905

Ministerul Sănătăţii a emis recomandări pentru evitarea îmbolnăvirilor de gripă

Ministerul Sănătăţii, Muncii și Protecției Sociale a emis astăzi o serie de recomandări pentru evitarea îmbolnăvirilor de gripă, după ce în capitală a fost înregistrat primul deces din acest an provocat de virusul gripal A(H1N1), comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor MSMPS, în prezent, în ţară situația epidemiologică prin gripă este sub gradul epidemic, fiind confirmate patru cazuri de infecţii gripale.

Pentru evitarea îmbolnăvirilor, conducerea Ministerul Sănătăţii, Muncii și Protecției Sociale recomandă cetăţenilor să nu recurgă la remedii de autotratament şi să se adreseze la medic la apariţia primelor simptome de boală compatibile cu gripa. Să evite contactului bolnavilor cu femeile gravide, persoanele imuno-compromise, bolnavii cu afecţiuni cardiovasculare, afecţiuni cronice ale aparatului respirator, diabet zaharat şi obezitate.

De asemenea, medicii îndeamnă populaţia şi personalul medical să folosească măşti de protecţie când asistă și îngrijesc bolnavii. Printre recomandările medicilor se numără şi spălatul pe mâini cu apă şi săpun, acoperirea gurii şi a nasului cu şerveţele de unică folosinţă în timpul tusei şi strănutului, evitarea locurilor aglomerate.

Solicitat de MOLDPRES şeful Centrului de Sănătate Publică Chișinău, Luminița Suveică, a menţionat că în ultima săptămână în capitală s-a înregistrat o creştere a numărului de infecţii respiratorii, fapt datorat în mare parte fluctuaţiilor de temperatură, dar şi revenirii copiilor în instituţiile şcolare după vacanţă. "Recomand populaţiei să consume cât mai multe lichide, fructe şi legume şi să respecte măsurile de igienă personală", a adăugat Suveică.

Astăzi autorităţile au anunţat că o femeie în vârstă de 42 de ani din capitală a decedat din cauza virusului gripal A(H1N1), la o zi după ce a fost internată în spital în stare gravă.

Sursa: www.moldpres.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
19 locuitori

Dimitrova este un sat din cadrul comunei Crasnencoe din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Rîbnița și la 120 km de Chișinău. Populaţia satului Dimitrova alcătuia 19 oameni în anul 2011. Satul Dimitrova a fost înființat în anul 1927.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.