25 februarie 2020, 00:01 Sănătate views 11892
Consumul de minimum 2 litri de apă zilnic – între mit și realitate
25 februarie 2020, 00:01 Sănătate views 11892

Consumul de minimum 2 litri de apă zilnic – între mit și realitate

„Pentru sănătatea dumneavoastră beți cel puțin 2 litri de lichide pe zi".

E deja o afirmație știută pe de rost de oameni, ea răsunînd zilnic la televizor și la radio.

Portalul de știri Noi.md a vrut să afle în ce măsură corespunde adevărului această afirmație și cît de potrivit este consumul zilnic al unei cantități minime de apă.

Alexandru Danci, chirurg-endoscopist, doctor în științe, a demontat acest mit, susținînd că este o prostie să-i încadrezi pe toți oamenii în aceleași limite, iar asta pentru că pentru fiecare în parte un specialist bun va recomanda o cantitate diferită de lichide pe care trebuie să o consume zilnic.

Apa te ajută să slăbești, apa detoxifică organismul, ea menține pielea hidratată... Din punct de vedere teoretic, toate aceste afirmații sînt adevărate, pe cînd în practică ele se dovedesc a fi parțial false.

Potrivit lui Alexandru Danci, cantitatea de apă necesară organismului variază de la caz la caz. Corpul uman este creat în așa fel, încît acesta singur dă de știre cînd are nevoie de lichide. Mecanismul pe care îl folosește se numește "sete", care se aprinde ca un bec roșu atunci cînd are nevoie de apă și dictează și cantitatea care trebuie consumată. Totul depinde de cît de activ este omul, ce fel de mîncare consumă și daca suferă de anumite boli.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

apa , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
556 locuitori

Baurci este un sat din cadrul comunei Chircăieştii Noi, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Căușeni și la 63 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 556 de oameni. Satul Baurci a fost menționat documentar în anul 1924.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.