08 septembrie 2018, 16:06 Sănătate views 12937
Rujeola a ajuns la Chișinău
08 septembrie 2018, 16:06 Sănătate views 12937

Rujeola a ajuns la Chișinău

Virusul a fost contactat de un copil de 10 ani din Stăuceni. Medicii spun ca băiatul a fost deja externat, întrucît starea lui s-a îmbunătățit. Între timp, responsabilii din sănătate afirmă ca numărul de îmbolnăviri crește și a ajuns la 273 de pacienți.

Băiatul a ajuns la Spitalul de Boli Contagioase pentru Copii din capitală, la sfîrșitul lunii august, acesta fiind primul caz de îmbolnăvire cu rujeolă din capitală.

Agenția Națională de Sănătate Publică anunță 273 de cazuri de îmbolnăvire cu rujeolă, confirmate de laborator. De la începutul lunii septemebrie, încă 4 persoane au contractat virusul. Cei mai mulți bolnavi sînt la Ceadîr-Lunga. Focarul a izbucnit la începutul lunii august, cînd un băiat a contactat virusul în urma unei excursii în Ucraina și a molipsit alți copii.

Sursa: protv.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , rujeolă

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1602
Populația:
11104 locuitori

Rîşcani este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Rîşcani. Amplasat  în partea de nord-vest a republicii, pe rîuleţul Copăceanca, oraşul este situat la o distanţă de 166 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 11104 locuitori. Prima menţiune documentară a localităţii datează din anul 1602, cînd o parte a Rîşcanilor de azi, Nagoreni, este întărită lui Vlaicu Vătah şi rudelor sale.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.