Învingeţi canicula cu sucuri naturale
Un suc natural răcoritor este întotdeauna binevenit în zilele caniculare de vară! Sucurile şi băuturile răcoritoare naturale nu sunt doar o sursă preţioasă de vitamine, ci ajută la combaterea oboselii, cresc nivelul de energie, au puţine calorii şi întăresc sistemul imunitar.
În plus, sunt uşor de preparat, nu conţin substanţe nocive, spre deosebire de băuturile răcoritoare din comerţ, şi au un gust delicios. Iată în continuare cîteva reţete care să vă revigoreze în această vară.
Limonada
Sucul de lămîie este cunoscut pentru proprietăţile sale antioxidante, pentru efectul de albire a dinţilor şi de îndepărtare a tartrului, precum şi pentru acţiunea sa benefică în afecţiuni gastrice, inflamatorii şi cardiovasculare. În plus, limonada este indicată pentru a preveni deshidratarea în caz de diaree severă.
Pentru a prepara un pahar de limonadă, nu vă trebuie decît o lămîie potrivită ca dimensiune, apă plată sau minerală şi miere după gust. Tăiaţi lămîia pe jumătate şi stoarceţi sucul, apoi omogenizaţi mierea în sucul rezultat şi completaţi cu apă. Puteţi adăuga cîteva cuburi de gheaţă şi un praf de sare, pentru a-i intensifica savoarea.
Suc natural de harbuz
Graţie conţinutului bogat de apă, harbuzul este cu siguranţă vedeta verii. El este o sursă excelentă de vitamina C şi vitamina A, precum şi de licopena - un antioxidant care ajută la prevenirea mai multor forme de cancer. De asemenea, conţinutul de vitamina B1 şi B6, magneziu şi potasiu ajută la creşterea nivelului de energie, în special în perioade de suprasolicitare şi stres.
Pentru a prepara suc de harbuz, luaţi cîteva bucăţele din miezul dulce şi roşu, eliminaţi seminţele şi puneţi-le în storcător, împreună cu două-trei cuburi de gheaţă şi o frunză de mentă proaspată. Strecuraţi şi turnaţi în pahar, adăugînd un strop de suc de lămîie şi cîteva seminţe de chimen.
- Anunt imporntant pentru cetatenii R. Moldova din Israel legat de permisele de conducere
- Anunț important al Ambasadei Marii Britanii în Moldova
- Cum să renunți la cetățenia dublă?
- Guvernul organizează Tîrgul locurilor de muncă
- MAE își exprimă regretul profund în legătură cu decesul unei cetățence a țării noastre în urma atacu…
- O moldoveancă, ucisă în atacul terorist din Tel Aviv
- Peste o sută de tineri au participat la Jocurile Curate, curățînd rezervația Orheiul Vechi
- Chirurgii au creat o rețetă de supă pentru ca pacienții să slăbească înainte de operație
- Pe 2 noiembrie în Moldova va avea loc acțiunea ecologică anuală - Să ajutăm natura
- O operă de artă veche de aproximativ 900 de ani
- Proprietățile vindecătoare ale fructelor și frunzelor de dracilă
- Bunătatea este o calitate morală a omului
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1830
- Populația:
- 667 locuitori
Otac este un sat şi comună din raionul Rezina. Otac este unicul sat din comuna cu acelaşi nume și este situat la o distanță de 28 km de orașul Rezina și la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 667 de oameni. Satul Otac a fost întemeiat în anul 1830.
Comentarii
(0)