19 decembrie 2018, 12:50 Sănătate views 9928
A fost înregistrat primul caz de deces asociat gripei
19 decembrie 2018, 12:50 Sănătate views 9928

A fost înregistrat primul caz de deces asociat gripei

În municipiul Bălți, a fost înregistrat primul caz de deces asociat gripei. Victima este o femeie de 54 de ani. O anchetă dispusă de ministerul de ramură a arătat că femeia s-a tratat singură, acasă, iar la spital a ajuns cu complicații la o săptămînă după primele semne de boală.

Rezultatele analizelor de laborator a confirmat diagnosticul: gripa de tip A(H1N1) și pneumonie bilaterală. Ministerul Sănătăţii, Muncii și Protecției Sociale atenționează populaţia să se adresese imediat la medic în cazul apariției simptomelor se boală. De asemenea este necesară izolarea bolnavilor la domiciliu și, în caz de necesitate, spitalizarea acestora. Persoanele cu risc înalt de îmbolnăvire, femeile gravide, persoanele imuno-compromise, bolnavii cu afecţiuni cardiovasculare, afecţiuni cronice ale aparatului respirator, diabet zaharat, obezitate trebuie să evite contactul cu persoanele bolnave.

Medicii recomandă folosirea măștilor de protecție de către persoanele care asistă bolnavii. O altă măsură este respectarea igienii prin spălarea mâinilor cu apă şi săpun sau cu soluţii dezinfectante, după contactul cu bolnavii sau cu obiectele contaminate de aceștia.

Potrivit datelor MSMPS, de la 1 octombrie până la 16 decembrie, au fost înregistrate zece cazuri gripă.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

gripa , moarte , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1793
Populația:
518 locuitori

Şalvirii Vechi este un sat şi comună din raionul Drochia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Iliciovca, Șalvirii Vechi și Ceapaevca. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Drochia și la 197 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 518 oameni. Satul Şalvirii Vechi a fost menționat documentar în anul 1793.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.