12 septembrie 2020, 11:30 Sănătate views 38504
12 septembrie 2020, 11:30 Sănătate views 38504

Semințele de floarea soarelui: foloase și daune


Foto: zdorova-krasiva.ru

Puţini sînt cei care nu mănîncă seminţe! Aproape că e imposibil să te uiţi la un meci sau la un film fără să spargi o pungă de “bomboane agricole”, îndeosebi de floarea-soarelui, bine prăjite şi cu multă sare. Însă, din cauza consumului excesiv de seminţe, e vai şi amar de sănătatea noastră, avertizează medicii, scrie www.healthnews.com.

În primul rînd, medicii recomandă celor care vor să piardă în greutate să nu consume semințe în cantități mari. 100 de grame de semințe conțin 520 kcal.

În al doilea rînd, elementele nutritive conținute în semințe, se distrug la prăjire.

În al treilea rînd, semințele nu sînt recomandate celor care au probleme cu coardele vocale și plămînii.

Și, în sfîrșit, ele dăunează sănătății dinților. De asemenea, oamenii de știință au descoperit recent că aceste cereale aparent inofensive contribuie la distrugerea sistemului nervos și cresc riscul bolilor de rinichi.

Cu toate acestea, semințele aduc nu numai daune. Consumul lor în cantități moderare are un impact pozitiv asupra organismului. Acest produs este bogat în grăsimi vegetale și vitamine liposolubile - A, D, și E, care sînt indispensabile pentru derularea normală a anumitor procese din organism.

Acizii grași polinesaturați ajută la reducerea nivelului colesterolului din sînge și, cel mai important, încetinesc procesul de îmbătrînire.

Semințele de floarea soarelui contribuie la consolidarea părului și unghiilor. Zinc, iod, fluor și calciu - toate acestea se conțin într-o sămînță mică.

Cuvinte cheie:

vitamine , sanatate , plante

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1906
Populația:
1312 locuitori

Bălţata este un sat şi comună din raionul Criuleni. Din componenţa comunei fac parte patru localităţi: Bălţata de Sus, Bălţata, Sagaidacul de Sus şi Sagaidac. Satul este situat la o distanţă de 28 km de oraşul Criuleni şi la 14 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituie 1312 oameni. Satul Bălţata a fost întemeiat între anii 1906–1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.