24 martie 2020, 15:35 Sănătate views 3170
Fără panică! La 80% dintre oameni boala trece fără simptome și în formă ușoară
24 martie 2020, 15:35 Sănătate views 3170

Fără panică! La 80% dintre oameni boala trece fără simptome și în formă ușoară

Cetățenii Moldovei nu trebuie să panicheze în privința coronavirusului, deoarece la 80% dintre oameni boala va trece fără simptome și în formă ușoară.

Declarația a fost făcută de directorul adjunct al Institutului de Medicină Urgentă, Igor Curov, în cadrul emisiunii "Vineri" (Пятница) cu Anatol Golea de la postul de televiziune RTR Moldova, relatează enews.md.

El a îndemnat cetățenii să nu intre în panică, deoarece 80% dintre oameni vor trece peste boală fără a avea simptome și într-o formă ușoară. "Nici măcar nu vor înțelege că s-au îmbolnăvit. Și doar 20% vor avea nevoie de asistență medicală și de spitalizare. Orice panică și stres scade imunitatea, iar forțele interioare vor fi cheltuite acolo unde nu este nevoie. De aceea, recomand respectarea măsurilor de carantină și nici un fel de panică", a îndemnat Igor Curov.

De asemenea, el a comentat reluarea activității unor magazine și întreprinderi nealimentare, care anterior au fost închise în legătură cu anunțarea în țară a stării de urgență.

"Întreprinderile de necesitate vitală trebuie să funcționeze. E clar. Este vorba despre magazinele de produse de uz casnic și de produse de igienă. Totul depinde de noi, cum vom organiza activitatea acestor magazine: accesul cumpărătorilor, dezinfectarea. Să fie permisă intrarea cetățeanului în mască și mănuși, cîte unul - atunci nu va exista riscul de infecție", a declarat directorul adjunct al Institutului de Medicină Urgentă.

Sursa: enews.md

Cuvinte cheie:

boala , panică

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1907
Populația:
554 locuitori

Munteni este un sat din cadrul comunei Lipoveni, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Cimișlia și la 44 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 554 de oameni. Satul Munteni a fost menționat documentar în anul 1907.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.