27 martie 2020, 12:30 Sănătate views 1567
Pînă la 10 aprilie am putea ajunge la 2000 de bolnavi
27 martie 2020, 12:30 Sănătate views 1567

Pînă la 10 aprilie am putea ajunge la 2000 de bolnavi

Prim-ministrul Republicii Moldova, spune că dacă se va păstra aceiași dinamică de creștere a numărului îmbolnăvirilor cu noul coronavirus, atunci pînă pe 10 aprilie am putea înregistra 2000 cazuri de infectare cu nou virus.

"Dinamica creșterii numărului e pacienți (COVID-19) ne vorbește despre faptul că, dacă continuăm în șa mod, în asemenea ritmuri, către data de 10 aprilie am putem atinge cifra de 2 mii e pacienți, 2 mii de persoane infectate cu acest virus", a declarat premierul Ion Chicu după ședința Comisiei Situații Excepționale din 26 martie 2020.

Potrivit premierului, acest lucru ar putea pune la grea încercare sistemul medical din Republica Moldova.

"Am văzut evoluțiile în ultimele săptamîni în țările europene, țări care spre deosebire de noi în ultimii 30 de ani s-au îngrijit de sistemele lor medicale, au investit în ele. Cu toate acestea ele nu fac față acestei provocări majore. În mod evident nici sistemul nostru nu va fi în stare să reziste la un volum atît de mare de adresări. Reiterez importanța respectării tuturor cerințelor, regulelor stabilite de organele, autoritățile statului. Măsuri care ne incomodează, dar vă spun cu toată sinceritatea pericol este major pentru viata tuturor", a mai spus premierul.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

coronavirus , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
29 locuitori

Roşcani este un sat din cadrul comunei Pereni, raionul Rezina. Satul Roșcani este situat la o distanță de 27 km de orașul Rezina și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 29 de oameni. Menționat documentar în 1604.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.