30 martie 2020, 14:00 Sănătate views 2857
Pandemia de coronavirus. Moldova îşi declină un şir de angajamente privind respectarea drepturilor omului
30 martie 2020, 14:00 Sănătate views 2857

Pandemia de coronavirus. Moldova îşi declină un şir de angajamente privind respectarea drepturilor omului

Pe fundalul înrăutăţirii situaţiei epidemiologice din ţară şi introducerii stării de urgenţă, autorităţile moldovenești au adresat Consiliului Europei solicitarea de a activa normele care permit derogarea unor condiţii ale Convenţiei Europene privind drepturile omului (CEDO).

În condiţiile crizei pandemice, guvernele multor ţări au recurs la măsuri excepţionale şi au introdus pe pe teritoriul lor un regim special, care permite autorităţilor să aplice măsuri excepţionale şi un anumit set de măsuri forţate în vederea combaterii pericolului. Autorităţile capătă în acest fel mai multe posibilităţi de luptă cu extinderea virusului, dar şi de control al respectării interdicţiilor introduse şi de atragere a infractorilor la răspundere.

Însă toate acestea inevitabil duc la restricţionarea unor libertăţi şi drepturi fundamentale, garantate de convenţie, fapt care se poate solda cu un val de adresări la Curtea de la Strasbourg. În această ordine de idei, Moldova, la fel ca şi alte ţări europene, a întreprins măsuri de suspendare a acţiunii unor prevederi din Convenţia Europeană privind drepturile omului. Staff-ul Consiliului Europei din Strasbourg a confirmat pentru Noi.md existenţa adresării autorităţilor naţionale moldovene, cu concretizarea că aplicarea CEDO în Moldova va continua, iar un anumit şir de drepturi nu poate fi restricţionat sub nici o formă.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

drepturi , coronavirus , epidemie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1984
Populația:
1441 locuitori

Porumbeni este un sat din cadrul comunei Pașcani, raionul Criuleni. Satul este situat la o distanţă de 32 km de oraşul Criuleni şi la 12 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1441 de oameni. Satul Porumbeni a fost întemeiat în 1984.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.