29 octombrie 2020, 16:30 Sănătate views 37008
Labirintul are puteri vindecătoare?
29 octombrie 2020, 16:30 Sănătate views 37008

Labirintul are puteri vindecătoare?

Labirintul au apărut încă în antichitate. În labirint este imposibil să te pierzi, deoarece există o singură cale de ieșire.

 

Ideea de a folosi labirintul pentru alt scop a apărut aproximativ un deceniu în urmă și la început a fost apreciată doar ca un nou moft, dar treptat interesul a crescut, scrie livescience.com.

În întreaga lume, mii de labirinturi sînt situate în parcuri, biserici, grădini  și școli. Aceste labirinturi sînt foarte interesante și intrigante, dar pot ele să vindece persoana bolnavă, așa cum pretind unii?

Unii oameni care promovează această idee, susțin că labirintul are puteri mistice de vindecare. De exemplu, proiectul Labirintul Carbondale, realizat în anul 2000, în statul Illinois, recomandă labirintul său oamenilor cu traume ale capului sau cu probleme în procesul de învățare.

Labirintul, potrivit creatorilot, poate ajuta la integrarea senzorială. Unele centre medicale americane și europene practică, de asemenea, utilizarea de labirinturi. În Statele Unite, un labirint a fost cretat la Pacific Medical Center din San Francisco.

Din păcate, în timp ce labirintul poate avea un efect relaxant, nu există nici o dovadă că acesta ar avea careva proprietăți curative.

Spitalele și centrele medicale utilizează labirinturile pentru a relaxa și elibera de stres persoanele cu cancer și alți pacienți.

Cuvinte cheie:

descoperire , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1568-1572
Populația:
7370 locuitori

Sipoteni este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sipoteni şi Podul Lung. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Călărași și la 58 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 7370 de locuitori. Satul Sipoteni a fost menționat documentar între anii 1568-1572.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.