25 martie 2021, 16:40 Sănătate views 2213
COVID-19 sufocă țara, iar moldovenii ignoră măsurile de protecție elementare ©
25 martie 2021, 16:40 Sănătate views 2213

COVID-19 sufocă țara, iar moldovenii ignoră măsurile de protecție elementare ©

În timp ce COVID-19 face tot mai multe victime la nivel de țară, ajungând în data de 24 martie la un nou antirecord (2273 cazuri de infectare), moldovenii, în mod paradoxal, devin mai puțin prudenți, ignorând măsurile de protecție elementare.

Datele interne ale companiei „Viorica Cosmetic” – cel mai mare producător de soluții dezinfectante din țară – arată o scădere drastică a consumului de produse antiseptice, în pofida creșterii alarmante a numărului de moldoveni infectați cu noul tip de coronavirus.

Astfel, la începutul anului pandemic 2020 -2021, când în țară erau înregistrate câteva sute de cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus, compania a comercializat 35.000 bucăți produse antiseptice. Exact peste 1 an, vânzările au scăzut cu peste 85%, deși numărul cazurilor de COVID-19 a crescut exponențial, până la 30.000 cazuri lunar.

„Fii responsabil! În joc este viața ta și a celor din jur!” – este îndemnul „Viorica Cosmetic”, care reamintește că:

  • spălarea regulată mâinilor cu săpun
  • în lipsa accesului la apă, dezinfectarea mâinilor cu produse antiseptice de calitate
  • purtarea măștilor în spațiile publice rămân a fi cele mai simple, dar și cele mai eficiente metode de a preveni infectarea cu virusul COVID-19 și răspândirea acestuia.

 

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1548
Populația:
2020 locuitori

Obreja Veche este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Obreja Nouă și Obreja Veche. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Fălești și la 151 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 2020 de oameni. Satul Obreja Veche a fost menționat documentar în anul 1548.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.