27 martie 2021, 15:10 Sănătate views 3733
Cabinetele radiologice din policlinicile din Chișinău vor activa și în zilele de weekend
27 martie 2021, 15:10 Sănătate views 3733

Cabinetele radiologice din policlinicile din Chișinău vor activa și în zilele de weekend

Primăria municipiului Chișinău eficientizează procesul de testare şi depistare a formelor grave de coronavirus. Astfel, municipalitatea a emis un ordin prin care extinde programul de lucru al cabinetelor radiologice și în zilele de odihnă, transmite MOLDPRES.

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a discutat astăzi, în format on-line, cu directorii și vicedirectorii Asociațiilor Medicale Teritoriale Chişinău măsurile de reducere a presiunii ridicate pe sistemul sanitar municipal. În cadrul ședinței s-a decis extinderea programului de lucru pentru cabinetele radiologice din cadrul AMT-urilor din capitală, inclusiv pentru zilele de weekend; utilizarea masivă a testelor rapide pentru depistarea bolnavilor cu COVID-19; eficientizarea accesului pacienților la Registrul COVID-19 Chişinău (Platforma JIRA).

În același timp, edilul capitalei a menționat că municipalitatea este în căutarea soluțiilor pentru organizarea centrului municipal de vaccinare și vaccinarea etapizată prioritar a cadrelor didactice. Ceban a specificat că, în prezent, sînt pregătite listele profesorilor care doresc să se vaccineze.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , coronavirus , testare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1656
Populația:
15395 locuitori

Durleşti este un oraş din municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 4 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituie 15395 de oameni. Orașul Durlești a fost menționat documentar în anul 1656.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.