26 ianuarie 2019, 03:00 Sănătate views 15447
26 ianuarie 2019, 03:00 Sănătate views 15447

Solariul este mai periculos decît soarele amiezii

Cu privire la pericolele saloanelor de bronzat pentru sănătatea pielii, oamenii de știință vorbesc de mult timp. Acum, ei au calculat cît de mare este pericolul, scrie The Telegraph. Medicii americani au încercat chiar să interzică minorilor vizitele la solar.

Se pare că riscul de a dezvolta cancer de piele este de două ori mai mare atunci cînd oamenii vizitează solarul, comparativ cu aceeași perioadă de timp petrecută în soarele amiezii la Marea Mediterană. Experții în persoana profesorului Harry Moseley, de la Universitatea din Dundee au verificat nivelul de radiații UV la 400 de solare. 9 din 10 au dat cifre mai mari decît standardele europene de siguranță.

Nu în zadar OMS a introdus solarele în lista factorilor care provoacă cancer, alături de țigări. De-a lungul ultimilor 30 de ani, incidența îmbolnăvirilor de cancer de piele a crescut de patru ori. Acest indicator crește cel mai rapid în grupul bolilor oncologice.

Apropo, dacă o persoană sub 35 de ani merge la solar, probabilitatea de apariție a melanomului crește cu 87%. Dar experții independenți subliniază că datele nu pot fi relevante, deoarece a fost luată în calcul statistica veche.

Cuvinte cheie:

sanatate , soare , pericol

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1612
Populația:
88 locuitori

Odobeşti este un sat din cadrul comunei Valea-Trestieni, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Nisporeni și la 91 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 88 de oameni. Satul Odobeşti a fost menționat documentar în anul 1612.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.