29 iunie 2021, 15:00 Sănătate views 2696
13 persoane au suferit insolații, zilele trecute
29 iunie 2021, 15:00 Sănătate views 2696

13 persoane au suferit insolații, zilele trecute

În ultima săptămînă, 13 persoane au chemat ambulanța după ce au făcut insolații, inclusiv două persoane și-au pierdut cunoștința în stradă. După acordarea primul ajutor, șase pacienți au fost duși la spital.

Potrivit Serviciului de Asistență Medicală Urgentă, pe parcursul ultimelor zile, medicii de pe ambulanțe au acordat primul ajutor medical la 5971 de persoane, dintre care 2491 de pacienți, inclusiv 624 de copii, au fost transportați la spital.

Pe parcursul zilelor de odihnă au fost înregistrate 910 solicitări pe motivul urgențelor neurologice, dintre care 107 accidente vasculare cerebrale. Urgențele cardiovasculare au fost și ele în număr mare și au constituit 892 de cazuri, inclusiv 16 pacienți au fost diagnosticați cu sindrom coronarian acut. Din numărul total de 843 de solicitări de urgențe respiratorii, 420 au fost pe motivul infecțiilor respiratorii virale acute.

Serviciul Hidrometeorologic de stat anunță și pentru următoarele zile temperaturi caniculare. În context, medicii atenționează, în special persoanele în vîrstă, femeile însărcinate, copiii şi pacienții cu maladii cardiovasculare şi respiratorii, alergicii să evite expunerea la soare, să opteze pentru haine deschise, de preferat din pînză naturală, să-şi acopere capul şi să aibă grijă de hidratare.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

ambulanţa , caldura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
1020 locuitori

Bulboaca este un sat şi comună din raionul Briceni. Bulboaca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Comuna Bulboaca este situată la o distanță de 9 km de oraşul Briceni, la 14 km de staţia de cale ferată Văscăuţi (Ucraina) şi la 239 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1020 de oameni. În documentele timpului satul Bulboaca din ţinutul Hotin este atestat în aprilie 1620.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.