16 septembrie 2021, 12:00 Sănătate views 2142
Cum să scapăm de disconfort în timpul purtării măștii
16 septembrie 2021, 12:00 Sănătate views 2142

Cum să scapăm de disconfort în timpul purtării măștii

De cele mai multe ori, de iritații, roșeață, erupții legate de purtarea măștilor au de suferit lucrătorii medicali, angajații supermarketurilor, băncilor, farmaciilor, care sunt nevoiți să poarte mijlocul de protecție pe tot parcursul zilei de muncă.

Ministerul Sănătății din Ucraina a recunoscut că purtarea măștilor pentru o perioadă îndelungată poate provoca anumite probleme pielii feței. În același timp, experții au remarcat că putem reduce impactul negativ asupra pielii cauzat de purtarea lor constantă.

În special, agenția nu a recomandat utilizarea cremelor hidratante obișnuite pentru a proteja pielea de frecarea măștii. În același timp, experții au remarcat că, de exemplu, pulberea de talc reduce frecarea măștii de piele cu 49% atunci cînd este aplicată și cu 59% după 4 ore; un amestec de ulei de nucă de cocos, unt de cacao și ceară de albine reduce frecarea cu 31% atunci cînd este aplicată și cu 53% după 4 ore; eficientă s-a dovedit a fi utilizarea cremelor cu vaselină și lanolină.
De asemenea, experții au recomandat să nu fie neglijate regulile de igienă personală și monitorizarea curățeniei pielii feței.

"Dacă nu este posibilă utilizarea unei măști de unică folosință, este necesar de monitorizat curățenia uneia măști reutilizabile", se spune în mesaj.

În același timp, trebuie de folosit la spălat mijloace delicate care nu vor usca pielea. Crema (sau alte mijloace) trebuie aplicată cu 15 minute înainte de a pune masca, astfel încât produsul să fie absorbit de piele și să nu rămînă pe mască.

"O dată pe săptămână puteți folosi o mască cosmetică calmantă care va reîmprospăta și restabili pielea feței", au remarcat experții.

În plus, ei au sfătuit ca în timpul purtării măștii, aceasta să nu fie atinsă cu mîinile murdare.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

mască medicală , coronavirus

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1568
Populația:
3401 locuitori

Geamăna este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Batîc și Geamăna. Satul Geamăna se află la distanța de 12 km de orașul Anenii Noi și la 32 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3 401 oameni. Satul Geamăna a fost atestat documentar în anul 1568.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.