21 septembrie 2021, 11:45 Sănătate views 1818
Locurile în spitale pentru pacienții cu Covid-19, tot mai puține
21 septembrie 2021, 11:45 Sănătate views 1818

Locurile în spitale pentru pacienții cu Covid-19, tot mai puține

Situația epidemiologică privind infecția cu Covid-19 devine tot mai alarmantă în Republica Moldova.

Potrivit medicilor, aproape că nu mai sînt locuri disponibile, nici la Centrul Covid de la Moldexpo și nici la Spitalul Clinic Municipal de Ftiziopneumologie, instituții destinate tratamentului celor infectați cu noul tip de coronavirus. Pentru a ține situația sub control, de curînd, a fost redeschisă secția Covid de la Spitalul Clinic Municipal „Sfîntul Arhanghel Mihail” din capitală. Și asta după ce, în luna iunie curent, aceasta fusese dezactivată, la decizia autorităților.

Numărul de infectări crește continuu, așa cum se întîmpla și la începutul pandemiei, iar situația s-a agravat, în special, în utlimele două săptămîni, spun reprezentanții Centrului Covid de la Moldexpo.

Astfel, redeschiderea altor spitale le-ar ușura cu mult munca, întrucît lipsa locurilor în aceste pavilioanelor destinate pentru tratament, a devenit deja o problemă pentru conducere.

Astfel, pacienții care nu mai au loc la Centrul Covid de la Moldexpo și nici la Spitalul Clinic Municipal de Ftiziopneumologie, sînt internați la cel de-al treilea spital cu profil Covid, care și-a redeschis ușile pe 18 septembrie, printr-un Ordin al Ministerului Sănătății.

În total, în acest spital sînt disponibile aproape 300 de paturi, dintre care 16 – în secția de terapie intensivă. De la redeschiderea secției cu profil Covid, acum două zile, 40 de paturi au fost deja ocupate.

Primarul general, Ion Ceban, a solicitat ieri Guvernului, Ministerului Sănătății și Companiei Naționale de Asigurări în Medicină să demareze de urgență achitarea plăților restante către spitalele municipale.

Potrivit datelor statistice, din numărul total de îmbolnăviri cu Covid-19, înregistrat zilnic, 1/3 sînt în capitală.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

coronavirus , spital

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1529
Populația:
4601 locuitori

Măgdăceşti este un sat şi comună din raionul Criuleni. Măgdăceşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat la o distanţă de 38 km de oraşul Criuleni şi 12 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia la nivelul comunei Măgdăceşti constituie 4601 oameni. Satul Măgdăceşti este atestat pentru prima dată într-un document datat cu 9 martie 1529.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.