28 octombrie 2021, 12:00 Sănătate views 2250
Starea de urgență în sănătate publică a fost prelungită
28 octombrie 2021, 12:00 Sănătate views 2250

Starea de urgență în sănătate publică a fost prelungită

Starea de urgență în sănătate publică a fost prelungită pînă pe 30 noiembrie, potrivit ultimei hotărîri a CNESP, adoptată pe 26 octombrie.

Hotărîrea prevede că începînd cu 8 noiembrie va fi interzisă organizarea și desfășurarea de evenimente private: nunți, botezuri, mese de pomenire, mese festive, notează Noi.md.

La fel, se recomandă prelungirea vacanței pentru elevi.

De asemenea, admiterea beneficiarilor în instituțiile sociomedicale, instituțiile de reabilitare/recuperare/balneosanatoriale se va efectua în baza rezultatului unui test diagnostic la COVID-19, indiferent de statutul de vaccinare.

Comisia a mai dispus ca autoritățile din domeniul ordinii publice și organelor cu funcții de control să intensifice supravegherea respectării de către persoanele fizice şi juridice a măsurilor de prevenire și control al infecției COVID-19.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

stare de urgență , coronavirus

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1722
Populația:
1342 locuitori

Butuceni este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Butuceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Rîbnița și la 85 km de Chișinău. Populaţia satului Butuceni alcătuia 1342 de oameni în anul 2001. Satul Butuceni a fost menționat documentar în anul 1722.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.